Beauty

Kako se riješiti podočnjaka s domaćim 'lijekovima'

Sjena ispod tvojih očiju sve je veća, a ti ne znaš više što bi napravila da je se riješiš? S ovim jednostavnim rješenjima koje sigurno imaš kod kuće, uspješno ćeš se riješiti tamnih kolutova

Odspavala si tek dva ili tri sata, ustaješ, odlaziš do kupaonice, pogledaš se u ogledalo, a ono – kao da su ti dvije šljive ispod očiju. Umor, neispavanost, alkohol, previše buljenja u ekran – sve su to uzroci nastanka ružnih podočnjaka. Također nastaju od nekih bolesti (štitnjače, bubrega, srca, jetre…), ali mogu biti i genetski predisponirani, odnosno, možeš ih naslijediti. Želiš li se na brzinu riješiti podočnjaka na prirodan način, dovoljno je posegnuti za nekim namirnicama koje gotovo sigurno uvijek imaš kod kuće. 

1. Krumpir 

Tko bi to pomislio?! Oguljeni i naribani sirovi krumpir čudotvorno djeluje protiv podočnjaka. Stavi jednostavno naribani krumpir u gazu pa na zatvorene oči. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Krastavci 

Ploške krastavaca nisu bez razloga klasik među domaćim „lijekovima“ protiv podočnjaka. Važno je da ih upotrebljavaš dobro ohlađene. 

3. Hladno mlijeko 

Uroni dva komadića vate u mlijeko iz hladnjaka te ih drži 20-ak minuta na zatvorenim očima. Kad se vata ugrije, opet je uroni u mlijeko. Taj postupak trebaš ponavljati nekoliko dana za redom kako bi se trajnije riješila podočnjaka. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Crni čaj 

Skuhaj dvije vrećice crnog čaja te ostavi da malo odstoje u vodi. Potom ih izvadi, ostavi da se malo ohlade pa stavi na neko vrijeme u hladnjak. Zatim stavi vrećice na oči i drži tamo oko 10 minuta. Tvari koje sadrži crni čaj pobrinut će se za brzo poboljšanje. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0