Beauty

Kako se riješiti peruti i sijedih te što s rijetkom kosom?

Sijede vlasi nisu rezervirane samo za pozniju dob, javljaju se i kod mladih, a s peruti i rijetkom kosom brojni muče muku...

Rijetka kosa

Za rijetku, a ujedno i tanku kosu, kako bismo ju dohranili i ojačali, postoje ampule, losioni i šamponi za jačanje samog korijena koji potiču njezin rast, a samom dohranom korijena dobit ćete čvrstoću i izdržljivost vlasi. Takva kura bi trebala jednom do dva puta godišnje. A vizualno samu gustoću postići ćete pjenama te losionina za volumen (neka budu bez alkohola) koji stvaraju ovojnicu oko vlasi i čine ju gušćom i čvršćom, a šišanje treba odraditi tako da je baza ravna i puna linija.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Perut

Perut je danas jedan od najučestalijih problema kod ljudi, osobito zimi, kada je zbog niskih temperatura i vjetra zrak suh. Kao i kod ostalih dijelova tijela, vlasištu i kosi je potrebna hidratizacija. Za početak je bitno znati da postoji nekoliko vrsta peruti – ako je riječ o običnoj peruti koja se sezonski pojavljuje povremeno, dovoljno je koristiti hidratizirajuće šampone i preparate koji vraćaju vlažnost kosi te vlasištu, nikako agresivne šampone, jer njima dodatno isušujemo već isušeno vlasište. Ako je riječ o peruti nastaloj zbog dermatoloških bolesti poput seboreje, psorijaze i sl., najbolje je da se obratite dermatologu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Sijede kod mladih

Konačno su i kod nas, u Hrvatsku, stigli stikovi, maskare te sjenila čija je namjena privremeno prekrivanje sijede kose. Drže od pranja do pranja i super su stvar za osobe koje boje kosu svaka dva do tri tjedna.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0