Beauty

Kako se pripremiti za depilaciju voskom?

Depilaciju je idealno raditi pri normalnoj tjelesnoj temperaturi – ako se smrzavate, uklanjanje voska će biti bolnije; ako ste pregrijani i znojni, vosak će se više fiksirati za kožu.

Ipak, najvažnije je da koža bude savršeno čista prije depilacije. Dakle, tuširanje (ali mlakom vodom) prije odlaska na depilaciju je obavezno!

Na koji način možemo ublažiti bol za vrijeme depilacije?

Suzdržite se od ispijanja alkoholnih pića – alkohol samo pojačava bol. Ipak, brufen koji ćete uzeti pola sata prije dogovorene depilacije svakako može pomoći.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Još bolje rješenje?

Idite na depilaciju sredinom menstrualnog ciklusa, u razdoblju ovulacije. Zbog fluktuacije hormona i pojačanog protoka krvi gotovo sve žene naglašeno osjećaju bol neposredno prije, tijekom i nakon menstruacije. Naravno, ne treba zaboraviti ni psihološki faktor. Žene koje se duže vrijeme depiliraju voskom znaju da ovaj postupak nije traumatičan. Međutim, djevojke koje dolaze prvi put obično su u velikom strahu i očekuju snažnu bol. I obično se njihovi strahovi pokažu opravdanim. Zašto? Zbog psihogenog faktora. Također, činjenica je da je depilacija pojedinih područja bolnija od uklanjanja dlaka na drugim dijelovima tijela. Na primjer, nadusnice: izuzetno bolno; potpazušje: većina očekuje bolno iskustvo, ali uopće nije tako.

Photo: asos

Komentari 0