Beauty

Kako se našminkati za razgovor za posao

Ideš na važan razgovor - onaj za posao i želiš se što bolje predstaviti potencijalnom poslodavcu pa jedno o tvojih razmišljanja je i o tome kako se našminkati. Donosimo genijalne savjete kako ćeš taj dio što bezbolnije

Sve je važno za kompletan dojam
Misliš da je osim toga što razmišljaš o tome kako ćeš se predstaviti budućem poslodavcu i što ćeš obući za intervju, razmišljanje o tome kako ćeš se našminkati za taj sastanak suvišno. Griješiš! Znaš za onu već popularnu izreku da izgled govori više od riječi, ali nisi uvjerena da se to bilo gdje stvarno primjenjuje. Mi ti otkrivamo da se primjenjuje, i to osobito u ovom slučaju.
Bez obzira o kakvoj se poziciji radi, ne možeš očekivati da će te bilo tko shvatiti ozbiljno i da će vjerovati onome što govoriš ako si se na intervjuu pojavila našminkana kao da ideš na neki večernji izlazak ili ako dođeš potpuno nenašminkana.

Decentna šminka 
Profesionalni šminkeri znaju našminkati svoje klijente, tako decentno i s ukusom. Ovaj efekt obično postižu korištenjem odgovarajućeg pudera, rumenila i nude nijansi ruževa ili sjajila i isticanjem očiju, ali ne uz pomoć tamnih sjenila, već samo odgovarajuće maskare. Poanta je da svoje lice samo uljepšaš, a ne zamaskiraš. 

 | Autor:

Puder i korektor
Prirodan i svjež izgled koji ne odaje koliko si malo sati spavala prije razgovora vrlo je lako postići. To ćeš postići umjerenim šminkanjem. Ako koristiš korektor vrlo je moguće da nisi odabrala pravu nijansu i da misliš da pokrivaš podočnjake, a u ustvari ih samo naglašavaš. Zato uvijek budi umjerena u nanošenju korektora. Također pripazi prilikom odabira pudera. Ne vjerujemo da ti je ugodno kada vidiš osobu koja je našminkana samo do vrata s pogrešnom nijansom pudera i izgleda kao da je stavila masku, a ne uljepšala lice.

Rumenilo
Nemoj pretjerati s rumenilom i ni slučajno ga nemoj nanijeti samo kružnim pokretima kako ne bi izgledala kao da glumiš u nekoj kazališnoj predstavi. Lagani pokreti odgovarajućim kistovima za šminkanje na tvom obrazu mogu učiniti čuda. Malo boje na licu dat će ti svježinu i sjaj.

 | Autor:

Nude nijanse na usnama
Ako nisi znala, nude je toliko IN da je zavladao i modnom scenom i svijetom šminke. Vjerojatno je to zato što pristaje uz sve, a opet će te uljepšati. Bilo koji dio šminke u ovoj boji nanosi se brzo i lako, a šanse za pogrešku su jako male ili skoro nikakve i što je najvažnije brzo se ispravljaju. 

Maskara je sasvim dovoljna
Ako odabereš pravu maskaru, nema potrebe da oči dodatno naglašavaš sjenilom ili tušem za oči. Ali ako to ipak želiš, savjetujemo ti da se odlučiš za bež i smeđe tonove.

Uljepšavanje, a ne maskiranje
Želimo ti uspješno i sretno konkuriranje za posao koji želiš, a ako osim ovih savjeta za šminkanje još dodatno istražiš i o tvrtki u koju ideš na razgovor i smiješiš se tijekom razgovora, uspjeh ti je zajamčen!

 

Photo: None

Komentari 0