Beauty

Kako prilagoditi make up mjestu novogodišnjeg dočeka?

Doček nove godine je savršena prilika da na sebe stavite najglamurozniji make up koji možete zamisliti. Međutim, nije svaki make up prikladan za svako mjesto dočeka i ponekad umjesto da izgledate glamurozno, riskirate da izgledate smiješno.

Glamurozan doček

Glamurozan doček traži  profinjeni make up. To znači da nikako ne bi trebali eksperimentirati i pretjerivati sa bojama jer one u ovom slučaju nisu poželjne. Dajte si truda oko nanošenja pudera kako bi vam lice izgledalo što čišće i ujednačenije ali nikako nemojte pretjerivati s količinom. Zamatirajte sve puderom u kamenu ili prahu. Na oči nanesite svjetlije sjenilo i po želji u pregib oka tamniju nijansu iste boje. Uz rub oka povucite crni eye liner i dodajte 2 sloja maskare. Obrve ocrtajte i oblikujte jer to je za ovaj look jako važno.

Budući da su ove godine IN crveni i tamni ruževi, ovo vam je dobra prilika za takav look. Kako bi vam ruž bio što duže postojan prvo usne ocrtajte olovkom. Nemojte ocrtati samo rub već popunite i ostatak i nanesite prvi sloj ruža. Nakon toga razlistajte običnu papirnatu maramicu, uzmite jedan sloj i nježno prislonite na usne. Lagano preko maramice prepudrajte puderom u prahu, maknite maramicu i nanesite još jedan sloj ruža. Nemojte stavljati gloss, mat varijanta će biti puno efektnija.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Doček u vikendici ili na otvorenom

Za ovakav doček vam definitivno treba najmanje make upa. Neka vam lice bude što čišće ali svježe. Dobro ga pripremite preparativnom njegom, pogotovo ako ste izloženi hladnoći. Nanesite tanki sloj tekućeg pudera da vam još malo zaštiti lice i lagano zamatirajte T zonu puderom u prahu. Možete nanijeti neko svijetlo sjenilo i dva sloja maskare da ipak malo naglasite oči. Prirodnom nijansom rumenila osvježite lice, a na usne nanesite svjetliji ruž ili samo gloss.

Klupski doček

Za doček nove godine u disco klubu, slobodno si dajte oduška i naglasite svoj make up. Neka bude nijansu, dvije intenzivniji od uobičajenog make upa kojeg nosite tijekom godine kada odlazite u klubove. Nemojte pretjerivati s količinom pudera jer će u zatvorenom klubu sigurno biti vruće i postoji velika vjerojatnost da se puder tokom noći počne otapati. Nanesite umjerenu količinu tekućeg pudera kako bi prekrili sve nepravilnosti na licu i lagano zamatirajte T zonu. Ostatak lica ne morate, čak je i poželjan sjaj. Oči naglasite tamnijim sjenilom, ovo vam je idealna prilika za to čak i ako inače niste skloni tome. Smoky eyes, kombinacija više nijansi jedne boje, crni eyeliner, glitter – sve je dopušteno i štoviše, poželjno.

Obavezno nanesite 2 sloja maskare. Ovaj tip dočeka je također i idealna prilika za staviti umjetne trepavice. Ukoliko imate manje oko, odrežite krajeve na veličinu koja vam odgovara kako vam se ne bi odljepljivale. Prvo zalijepite sredinu, nakon toga unutarnju stranu i za kraj vanjsku. Uz ovako naglašene oči, nanesite lagani sloj rumenila neke prirodne nijanse kao što je boja breskve da vam osvježi lice. Nemojte pretjerivati sa jakim ružem, neka bude neka laganija nijansa ili gloss, time ćete sami sebi olakšati jer nećete biti opterećeni popravljanjem ruža cijelu večer. Nemojte zaboraviti na obrve, ocrtajte ih sjenilom i dajte im formu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kućni tulum

Ovakva varijanta dočeka ne znači da uopće ne morate voditi računa o make up-u, ali ne morate niti pretjerivati. Lagano nanesite tekući puder da prekrijete nepravilnosti na licu i isto tako lagano zamatirajte puderom u prahu ili kamenu da se ne sjajite. Oči ne morate puno naglašavati, stavite neko lagano sjenilo, maksimalno dvije nijanse i tamnim sjenilom ili olovkom iscrtajte rub oka da mu date formu. Nanesite dva sloja maskare. U ovoj varijanti slobodno se možete poigrati sa intenzivnijim ružem koji je ove godine IN jer budući da ste na kućnom tulumu lako ćete ga popraviti tokom večeri. Dodajte malo rumenila da vas osvježi i lagano sjenilom oblikujte obrve ukoliko je potrebno.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0