Beauty

Kako prekriti znakove umora na licu? Neutralnim tonovima!

Neutralne tonove i zemljane boje možete kombinirati s tamnijim i svjetlijim ruževima

Ovaj spoj prikriva tragove umora na licu i osvježava izgled. Lijepo pristaje svijetlom i maslinastom tenu ako se šminka uskladi s očima i kosom.

Podloga

Korektorom malo tamnije nijanse od vašeg tena prikrijte podočnjake. Zatim nanesite toniranu kremu i bronzer, koji će istaknuti i jagodice.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Oči i usne

Za dame koje vole ležerniji stil odijevanja, stručnjaci predlažu mat zemljane tonove. Svjetlijem tenu najbolje stoje zlatno-zemljane nijanse, a tamnijem smeđe-zemljane. Oči ćete naglasiti ako uz rub gornjeg kapka nanesete crnu ili smeđu olovku, pa je blago osjenčajte prstima.

Na gornji kapak stavite bež ili sjenilo u boji pjenušca, a na pokretni dio kapka smeđe sjenilo s crvenkastim tonom, pa je izvucite četkicom ka vanjskom rubu oka. Crnu ili smeđu maskaru nanesite u jednom sloju.

Usne istaknite olovkom, a zatim i ružem u boji mesa. Damama koje preferiraju elegantan stil savjetuju se tamniji i sedefasti tonovi. Važno je da u kombiniranju boja budete umjereni, oči naglasite smeđim ili zlatnim eyelinerom, ispod obrva stavite bijelo sjenilo sa sedefom, a na pokretni dio kapka svjetlucavu, tamniju nijansu i malo je osjenčajte prstima. Za jači efekt koristite masna sjenila. Trepavice namažite zlatnom, smeđu ili crnom maskarom u dva do tri sloja, a usne ružem u boji vina.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0