Beauty

Kako pravilno njegovati trepavice i obrve

Obrve i trepavice trebamo znati pravilno njegovati kako bi bile gušće, sjajnije, zdravije i da što ljepše uokviruju naš pogled

Obrvama treba korigirati oblik, ali to ne znači da ga treba potpuno promijeniti. Dovoljno je iščupati suvišne dlačice koje rastu ispod linije obrva, kao i poneku koja strši iznad linije ili prema sljepoočnici. Prije nego što počnete čupati obrve, dizinficirajte lice, a pncetu temljito očistite alkoholom. I obrvama je potrebna svakodnevna njega. Prije spavanja ih namažite kremom, nježno izmasirajt i počešljajte u smjeru rasta. Ako želite da budu čvršće i gušće, namažite ih s malo ricinusovog ulja. Nanesite kap ulja na meku četkicu za zube i nježno četkajte obrve u smjeru rasta i prema gore.

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org

Dlačice obrva i trepavice opadaju. Imaju svoj “rok trajanja”, pa s vremenom ostare i otpadnu, a na njihovm mjestu, ako se pravilno njeguju, izrastu nove. Možda ste čule za priču da, ako želite da vam trepavice budu gušće i dulje, trebate im s vremena na vrijeme odrezati vrhove. Ne vjerujte u to, nije točno! Tijekom života trepavice sve slabije rastu i sve su rjeđe, pa nije rijetka pojava da osobe koje su u mladosti imale guste i dugačke trepavice u starosti jedva da imaju nekoliko kratkih dlačica. Taj se proces, nažalost, ne može izbjeći.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Višegodišnje korištenje šminke, točnije ostaci nepravilno očišćene šminke, oštećuju korijen trapvcia. Tada one postaju slabije i opadaju. Boju olovke i sjenila obavezno uklonite mlijekom za čišćenje lica, a maskaru posebnim sredstvom za njezino uklanjanje ili uljem za njegu bebine kože. Nakon toga trepavice operite mlakom vodom i obavezno na njh i dio kože oko očiju nanesite posebnu kremu za njegu nježne kože oko očiju. Vrlo dobra ulja za njegu trepavica su ricinusovo i bademovo. Manje od jedne kapi ulja nanesite na mekanu četkicu i pomoću nje četkajte u smjeru rasta najnježnije što možete. Kad god vam se pruži prilika ostavite trepavice nenamazane kako bi se odmorile. Izbjegnite maskaru, a nahranite ih kremom za oči ili jošbolje ricinusovim uljem. Kako bi trepavice izgledale što dulje, prije nanošenja maskare uvijte ih posebnim uvijačem za tu svrhu.

Photo: Getty Images

Komentari 0