Beauty
Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom 1/13 Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom

Kako pastelne boje uvjerljivo vladaju i beauty svijetom

Proljetne boje ne krase samo nokte, preselile su se i na oči i usne

Ima jedna ptičica kojoj se divimo - slatki mali kanarinac ima onu neodoljivu, sunčanu nijansu koju reinterpretira svijet ljepote novim formulama i pigmentima. Tko će jače, snažnije, jer vrijeme je da zabljesnemo kako i priliči jednom proljeću. Žuta nam je prva na tapeti: dok nam je na stolu uskrsni zeko, u kozmetičkoj se torbici prave važni lakovi za nokte i sjenila efek tnog tonaliteta. Dajmo im krila! Nosimo ih inspirirani techno scenom koja je devedesetih osvojila svijet, a nedavno se vratila u kolektivnu svijest s najboljim vizualnim momentima.

 | Autor: arhiva arhiva Douglas torbica, 90,90 kuna

I inače je žuta neodoljiva, privlači poglede, mami osmijeh, apsolutno je pozitivna, simbol je sreće. Osim što nas podsjeća na sunce, izvor života, volimo je i jer je adut proljetnog cvijeća. Kad ugledamo one preslatke jaglace u travi, znamo da je zima gotova. Onda nas nakon toga prati kroz sunčane dane i haljine s volanima, pa se smješta i na oči, nokte...

 | Autor: arhiva arhiva Avon nijanse ruževa za usne

Egzotična je manikura doživjela poseban procvat posljednjih sezona - na modnim revijama odvija se svašta kreativnog. Primjerice, na noktima se pojavljuju neke cool naljepnice, pa dvobojne varijante, art kakav bismo poželjeli svaki dan (samo ponekad nemamo vremena za tako nešto!), sve do nekih ludih geliranih varijanti koje se isplate jer traju tjednima. Bez obzira na to jesi li tip za gel ili neki stari, dobar lak, ziher te privlače one sjajne nijanse, zajedno s njihovim samozatajnim frendicama, pastelima. Sada se drogerije i parfumerije pune bojama koje dolaze iz dvaju smjerova - jedne su romantične, nježnije, druge one egzotične, kao da su ispale iz crtića “Rio”. To je onaj animirani uradak u kojem su ptice šarenije nego ikad. Za razliku od nje, ružičasta je više nekako blaga... prvo se sjetim baby ružičaste koja je simbol predragih bebica, baš kao i svijetloplava.    

 | Autor: arhiva arhiva Elizabeth Arden krema za ruke, Muller, 60 kn komad

Ove dvije su dobre i u kombinaciji, na primjer, plava na kapcima, ružičasta na usnama i obrazima. Odlična varijanta za dnevni look, nepretenciozna i taman blijeda za posao. Zelena je, pak, na strani prirode - pristaje većini tipova, insinuira livade koje su ovih dana pokazale najljepše lice. Ovo je hladna boja, baš kao i plava, psiholozi kažu da smiruje i unosi zen. Zašto ne bismo malo osluhnuli njezinu meditativnu notu? Ili onu sladolednu, na primjer, pistacija, menta...

 | Autor: arhiva arhiva Maybelline paleta, 85 kuna

Osim zelenog stylinga i sjenila tu je i korektor u zelenoj nijansi - prekriva crvenilo bolje nego običan. Volimo i lavandu, njezina nijansa prekrasna je na sjenilima. Ljubičasta je vrlo glamurozna, kraljevska boja, vrlo je elegantna, čak i u tamnijoj varijanti. Njezin ombre efekt najbolje izgleda na očima, kao smokey kreacija. Svijetla ljubičasta tik ispod kapka plus jaka iznad trepavica taman su za ples pod svjetlima reflektora. O.K., idemo opet malo na sunce - isprobat ćemo predivnu narančastu.

U kozmetičkom svijetu dolazi kao nijansa marelice, krasi nam obraze, oči, usne... Zapravo, primjenjuje se na niz načina, no možda je najpopularnija kao rumenilo. Opako nam dobro stoji jer licu daje zdrav izgled. Bez rumenila lice zna izgledati blijedo, jednolično, a rumenilo mu daje onu živahnu notu, ne preskačite ga.

 | Autor: arhiva arhiva Dior lak za nokte, Muller, 199 kuna

Narančasta je aktivna i u svijetu ruževa za usne, dobro pristaje brinetama i tamnijoj puti. A i plavušama, ako ten ovih dana postaje nešto tamniji. Skupa s njima u kozmetičku torbicu ubacujemo novi, nijansu tamniji puder i kremu sa zaštitnim faktorom, plus one highlight i bronzer formule. One nam daju dozu shimmera na licu, no ne želimo pretjerati sa svime ako su u igri i jarka sjenila. Sve skupa donosi vrlo atraktivnu paletu proizvoda, od kojih u jednoj kombinaciji biramo tek nekoliko... To su make-up stručnjaci na revijama riješili na način da su na kapak stavili jednu jarku boju, ostalo je bez šminke. Kao. Zapravo, ostatak lica definiraju “nude” look, konturiranje i slične tehnike koje se ne vide na prvu, nego vizualno popravljaju lice, sakrivaju nepravilnosti i slično. Look će zaokružiti inovativni super puder koji privlači svjetlost i omekšava ga, tako da lice djeluje pomalo zblurano. Uz ove nove formule kome više treba filter. 

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0