Beauty

Kako otkriti koja blond nijansa ti najbolje stoji?

Vjerovali ili ne, dokazano je kako baš svaka žena može biti plavuša! Pitaš se kako? Sve je u nijansama!

L'Oreal Professionnel nedavno je proveo istraživanje o "plavušama" i pokazalo se kako se mišljenje o ovoj boji kose u javnosti itekako promijenilo na bolje, pa sad umjesto epiteta "slatka i glupkasta" nosi onaj "cool i odvažna", a trend nošenja svih nijansi blond kose naprosto ne staje. Okej, kužimo da je rizik odjednom postati plavuša, ali prođeš li naše mini trikove, pronaći ćeš idealan plavi ton za sebe. Možda želiš biti platinasta, ali je u stvari pepeljasto plava tvoj idealan odabir - budi otvorena za opcije!

1) Saznaj je li tvoja koža hladnog ili toplog podtona - Već ovo će ti puno otkriti; baci pogled na svoj zglob i prouči vene, ako su pretežito ljubičasto plave onda imaš hladni podton, a ako idu prema zelenome si topli podton. Ako pak imaš miks jednih i drugih - onda nosiš neutralni podton i tvoj izbor je daleko najveći.

via GIPHY


2) Pogledaj dobro i ton kože - Blijeda i roskasta koža dobro nosi hladne tonove, primjerice pepeljasto plavu, baby blond pa i platinastu, dok će više žućkasto-zlatnim tonovima pristajati zlatni, karamela i medeni tonovi.

via GIPHY


3) Provjeri zatim i boju očiju - Kolike kontraste želiš na kosi? Topli, multi-tonovi super izgledaju na svjetlijim očima, a bogatiji tonovi zlatne blond dobro izgledaju na tamnijim očima.

via GIPHY


4) Sada razmisli o održavanju - Puna platinasta zahtjeva mjesečno bojanje izrasta, nešto prirodnije nijanse barem svaka dva mjeseca, dok će ombre ili balayage trebati frizera puuuno rjeđe. Koliko se želiš posvetiti održavanju frizure?

via GIPHY


5) Za kraj, pogledaj kvalitetu svoje kose - Tvoja boja će izgledati toliko dobro koliko i trenutno stanje tvoje kose, pa je najbolje da je prije bojanja dovedeš do njenog najboljeg mogućeg stadija, a nakon bojanja koristiš samo probrane šampone za bojanu kosu.

via GIPHY

 

Photo: None

Komentari 0