Beauty

Kako odabrati idealnu nijansu boje za kosu?

Pronađeš prekrasnu novu nijansu boje za kosu, još i frizer ima dobar dan pa ispadne točno takva, a onda shvatiš da ti uopće ne pristaje? Katastrofa mega razmjera! Problem je u podtonu tvoje kože

Kako izabrati odgovarajuću boju kose? To nije samo ona koja ti se sviđa već i koja će ti dobro pristajati, a to uvelike ovisi o podton tvoje kože. Pored osnovnih smeđih, plavih, cvenih ili crnih boja za kosu postoji beskonačan broj nijansi koje biranje one odgovarajuće čini kompliciranim, ali s druge strane imaš priliku pogoditi baš onu koja ti pristaje najbolje. Boja kose kao i boja odjeće može drastično utjecati na izgled i učiniti da izgledaš svježe i puna energije ili pak sivo i dosadno.

Kako saznati podton kože

Prije provjere podtona pripazite da ju radite na prirodnom danjem svjetlu jer ćeš tako dobiti najvjerodostojniju sliku. Postoje razni načini na koje možeš saznati podton kože, predlažemo najjednostavniji i najbrži. Okrenit dlan prema licu te pogledaj koje su boje vene. Ukoliko su zelenkaste, toplog si podtona. Ako su ljubičasto-plave, imaš hladan podton. Ako ne možeš prema venama sa sigurnošću reći kojoj su boji bliže, vjerojatno imaš neutralni podton kože i baš imaš sreće jer će ti svaka boja kose pristajati.

Pepeljasta plava:

Pepeljasto plava, uključujući platinastu, boju šampanjaca, srebrnu te hladno plavu, odlično izgledaju na ženama s hladnijim i crvenim podtonovima. Kao dobar primjer tu su Gwen Stefani i Taylor Swift koje znaju nositi pepeljasto plavu boju.

Topla plava:

Ukoliko imate svijetlu kožu s plavkastim podtonovima, plave nijanse meda, karamele i zlata bit će odličan izbor za tebe. Boje meda i karamele također su dobar izbor za žene mediteranskog i neutralnog tipa kože.

 

A post shared by M Λ T E Λ (@mateaea) on

Hladna smeđa:

Nijanse poput kestenjaste, moka, tamne čokolade i tamno crvene izvrsno pristaju ženama toplih podtonova. Na taj način žute tonove tvoje kože neutralizirat ćeš hladnim bojama.

 

A post shared by ColourByJeen (@colourbyjeen) on

Topla smeđa:

Izaberi toplu smeđu nijansu poput zlatnosmeđe, medene, mahagonija ili cimeta ako imaš srednje svijetlu boju kože s toplim podtonom. Kao primjer je Emilia Clarke iz Igre prijestolja koja kad ne nosi svoju platinastu periku, bira toplu smeđu nijansu kao omiljenu boju kose.

Hladna crvena:

Hladna crvena uključujući crvenosmeđu, burgundac i žarko crvenu izgledaju odlično na ženama svijetle puti s crvenim podtonovima jer će plavičasti pigment u kosi neutralizirati crvenilo na licu.

 

A post shared by Hair By Natasha (@outhousesalon) on

Topla crvena:

Neutralnom tipu kože ili plavičastim podtonovima pristajat će strawberry blonde boje, jantarne i bakrene. Za ovakve boje bilo bi dobro tretirati kosu specijalnim šamponima za obojenu kosu da se spriječi ispiranje boje.

Hladna crna:

Hladne crne nijanse poput espressa, licorice, plavo-crne i tamne crne izgledat će dobro na ženama toplog podtona kože. Ako si svijetli ili maslinasti tip kože, kontrast će učiniti da vam ten izgleda poput onog porculanske lutke.

 

A post shared by A Loft Story Newtown (@aloftstory) on

Topla crna:

Ako želiš nijanse crne poput tamne moke, kakaa ili smeđe crne pripazi, idu samo uz hladni podton te svijetlu ili srednje svijetlu kožu.

 

A post shared by @thicc2fit on

Neuobičajene boje:

Želite li otkačenu boju kose? Iako je samo nebo granica i bilo koja dugina boja vam može pristajati ako je pravilno napravljena, ima nekoliko savjeta koji bi ti mogli zatrebati. Tople boje kao ružičasta, narančasta i žuta pristajat će hladnijim tipovima kože. Oni s toplim tipovima kože ipak bi se trebali odlučiti na hladne boje poput plave i ljubičaste.

 

A post shared by Katie Walters (@katieloveshair) on

 

Photo: Instagram

Komentari 0