Beauty 29. prosinca 2015.

Kako njegovati kosu zimi?

Njega kose je važna je tijekom cijele godine. No, ljeti smo često nemarni, a tome svakako ne doprinose sol i sunce. Zimi nam je kosa pak na udaru hladnoće tijekom boravka vani, a niti unutra nismo ništa sigurniji. U stanu i u uredu smo s druge strane na udaru centralnog grijanja. Ako smo k tome bili nemarni preko ljeta, svi propusti doći će na naplatu i kosa će nam izgledati beživotno, što u konačnici dovodi do toga da ju je nemoguće stilizirati.

Na temu njege kose zimi stoga smo se posavjetovali s L'Orealovom edukatoricom Anom Androšević Borovčak koja nam je otkrila što učiniti po ovom pitanju.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

"Kako njegovati kosu zimi? Vjetar, suhi zrak u zatvorenim prostorijama, sve to i još mnogo više ostećuje našu kosu. Zato zimi kosi treba osigurati više dodatne zaštitne njege koja će joj vratiti sjaj. Ja uvijek preporučujem da klijentice koje imaju obojanu kosu koriste Loreal Vitamino Color A-Ox šampon koji dvostruko zaključava boju da ostane postojana", objašnjava Ana.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ana dodaje kako zimi čak i sjajna kosa gubi sjaj zimi. "Kako smo izloženi kapama i kaputima kosa se mrsi i na taj način se lomi. Zato uvijek preporučujem PRO FIBER njegu koja može trajati zauvijek. PRO FIBER je dostupan isključivo u L’Oréal Professionnel ovlaštenim salonima u kojima educirani stručnjak za profesionalnu njegu kose nakon dijagnoze kose odabere odgovarajući protokol i pruži personaliziranu preporuku za upotrebu proizvoda kod kuće. Nakon ovakve njege imamo efekt tek ošisane kose, a ona i dubinski nahrani kosu te popravi oštećenu lomljivu kosu", dodaje Ana.

 | Autor:

Također se zna desiti da nam zimi kosa ispada. To je kako kaže naša sugovornica "malo uspavano vlasište". Zato je smatra ona dobro da ga probudimo i napravimo mikrocirkulaciju, stimulaciju vlasišta sa Serioxyl tretmanom. On će nam reaktivirati kutikulu da se probudi iz zimskog sna te na taj način probuditi i zvijezdu u nama. "Masaža vlasišta je uz dobru njegu pun pogodak", zaključuje Ana.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

I ne zaboravite redovitim šišanjem i pravilnom njegom najbolje čuvate kosu, pri čemu nije potrebno koristiti cijeli spektar preparata. Ukoliko je vaša kosa uistinu jako oštećena, često je jedini izlaz šišanje jer će sve drugo dati samo privremene rezultate.


 

Komentari 0