Beauty

Make upom istaknite preplanuli ten

Preplanula koža zahtijeva drugačije šminkanje od uobičajenog. Često isušena, neujednačena i mat ipak može zablistati uz pravi make up.

Puder

Osunčanu kožu uvijek je potrebno dobro hidratizirati. Budući da teški puderi ne dolaze u obzir, moj savjet je da probate s nekom laganijom varijantom ili tekućim bronzerom. Nemojte zaboraviti provjeriti na vratu odgovara li vam nijansa jer onaj koji se koristili tijekom godine sada vam je sigurno presvijetao.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Tijekom dana pokušajte što manje toga stavljati na lice, pustite kožu da diše, pogotovo ako ste na moru, kombinacija sunca i može vam samo koristiti, ali nemojte zaboraviti koristiti kremu za sunčanje.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Rumenilo

Osunčani ten ima tendenciju izgledati ravno pa nije loše malo mu pomoći i naglasiti konture. Nanesite bronzer ispod jagodične kosti kako biste dobili dubinu. Uvijek koristite dvije nijanse tamnije od vašeg lica za sjenčanje. Možete koristiti tekući ili bronzer u kamenu. Moj je savjet, ako niste stručni, da se odlučite za bronzer u kamenu jer su vam tako manje šanse za pogrešku. Nanosite ga malo po malo. Ako u startu pretjerate s njime, teško ćete ga ukloniti a da se na kraju ne vidi da ste popravljali situaciju. Što se rumenila tiče, boja breskve, koraljni prema narančastim tonovima najbolje idu uz osunčani ten. Nikako nemojte ići na neke roze varijante, to ostavite za zimski period.

Sjenila

Obavezno kao prvo sjenilo nanesite neko svjetlije, npr. bež zlatni ton, kako bi otvorili oko i dali mu sjaj. Nije loše ni ako se zadržite na svjetlijim nijansama, ali za neki večernji make up slobodno dodajte tamnije sjenilo, od sredine prema kraju. Crni eyeliner je naravno klasika i s njime ne možete pogriješiti ali ovo ljeto slobodno se poigrajte i sa eyelinerima u boji – narančasti, zeleni, zlatni – izvrsno će ići u kombinaciji s osunčanim tenom.

Možete ih čak kombinirati i s crnim – u dva sloja, prvo nanesite crni pa iznad njega neki u boji. U tom slučaju nemojte nikako pretjerivati sa sjenilima, nanesite samo temeljno neke neutralne nijanse tek toliko da napravite podlogu za eyelinere da vam se ne preslikaju. Za večernji izlazak uz vašu preplanulu put izvrsno će ići i smokey eyes. On nužno ne mora biti isključivo crn, smokey možete napraviti s bilo kojom bojom pa to i iskoristite ovo ljeto jer su boje IN.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ruž

Uz preplanuli ten pokušajte izbjeći teške ruževe. Općenito ljeti se ne preporučuju teški ruževi jer se na određenim temperaturama počnu topiti pa vam skliznu van okvira usana i to izgleda grozno. Glossevi su idealna ljetna varijanta, ima ih u svim bojama ali i tu pripazite da nisu premasni i pregusti. Ako želite mat varijantu prepudrajte usnice, nanesite olovku na cijelo područje i lagani sloj ruža. To je dobra opcija za večer kada temperature malo padnu.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0