Beauty

Kako koristiti proizvode za oblikovanje kose?

Svijet proizvoda za oblikovanje kose je velik i šarolik: gel, boja, pjena, lak i vosak samo su dio proizvoda nekih koji nas redovito gledaju s polica trgovina. U tom svijetu se lako izgubiti, stoga donosimo kratki vodič kroz proizvode za kosu.

Najveći broj muškaraca prilikom oblikovanja frizure posegne za prvom stvari koju vidi u kupaonici, a da ima veze s kosom ili pak isti proizvod koristi od kraja osnovne škole. Takav pristup je sasvim pogrešan, jer se različiti proizvodi koriste za postizanje različitih frizura.

Vosak za kosu je jedan od najpopularnijih proizvoda među muškarcima i idealan je za davanje teksture frizuri. Stavlja se na čistu kosu, suhu ili vlažnu, ali mnogo bolje djelovanje ima na suhoj kosi. Voskom se definiraju pramenovi i modeliraju na željeni način. Ovaj proizvod ima srednje jako učvršćivanje, a najbolje ga je koristiti na kratkoj ili poludugoj kosi. Oštra kosa će s njim djelovati mekše, ali zato ga izbjegavajte ako je vaša kosa mekana tanka ili ravna, jer će djelovati slijepljeno. Vosak odlično izgleda i na kovrčavoj kosi jer definira uvojke, ali može i smanjiti kovrčavost te za definiranje šiški i pramenova uz lice.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Za sve koji žele nešto jače učvršćivanje tu je gel za kosu, vjerojatno najpopularniji proizvod među muškarcima. Idealan je za sve tipove kose, ali prije svega za valovitu i kovrčavu te za frizure koje traže jako učvršćivanje. Imajte na umu kako tanku kosu gel samo lijepi, stoga štedite na njemu, dok će svi s kratkom frizurom i oni željni špicastih vrhova od ovog proizvoda itekako profitirati.

Za sve ostale, tu su kreme za oblikovanje kose. Kreme su posebne paste koje ne sadrže masnoću i koje su mješavina gela i voska. Ona pomaže definirati teksturu i zgusnuti kosu dajući joj punoću zahvaljujući smolastim vlaknima. Pruža snažno učvršćivanje, a efekt koji daje je uglavnom mat. Koristite je štedljivo na ručnikom osušenoj kosi.

 | Autor:

Uz ova tri proizvoda, koji su najpopularniji među muškarcima, moguće je pronaći i još neke. Među njima je lak za kosu koji služi za finalno učvršćivanje frizure i kojim ne možete oblikovati frizuru. Pjena za kosu je dobra za poludugu i dugu kosu, ali ukoliko se ne znate (ili ne želite) služiti četkom za feniranje, nećete moći izvući maksimum iz tog proizvoda.

Sve proizvode koristite štedljivo i zapamtite da je lakše dodati malo proizvoda, nego ukloniti višak. Danas svi proizvodi za stiliziranje kose dolaze obogaćeni hranjivim sastojcima i vitaminima koji hrane kosu i čine je podatnijom, stoga nemojte štedjeti na njima.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0