Beauty

Kako do sjajne kose na kojoj će vam svatko pozavidjeti

Kako bi kosa bila blistava kao nakon izlaska iz frizerskog salona, treba pratiti nekoliko pravila, a pranje kose je najvažnije

Iako brojne žene kosu češljaju tek nakon pranja, trebale bi to raditi prije. Tako ćete je lakše oprati, ali i spriječiti petljanje. 

Šampon stavljajte direktno na tjeme, a ne na vrhove jer će ih osuštiti i izgledati će poput slame, a i brže pucati. Kako biste spriječili pucanje vrhova, možete ih "fiksirati" hladnom vodom. Nakon što ste šampon prvo isprali mlakom ili toplom vodom, preko vrhova prijeđite mlazom hladne vode. Ona će "stisnuti" vrhove i dulje će ostati nepopucani. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kosu treba isprati dva puta, jer prvo ispiranje čisti kosu od masti i prljavštine, a drugi puta sastojci šampona prodiru u kosu i obavljaju svoj posao. Isto tako, kako bi šampon što bolje djelovao, držite ga na kosi nekoliko minuta. 

Na kraju nanesite regenerator, a i njega pustite da djeluje nekoliko minuta. Važno je na kraju sve dobro isprati. I zapamtite, kosa je najosjetljivija kad je vlažna, pa je nemojte agresivno trljati ručnikom ili jako češljati, već lagano potapkajte i pustite da se malo posuši. Zatim kroz nju prođite prstima, a ako je potrebno češljajte je i sušite u isto vrijeme. Ovo sve možete raditi svaki puta kada perete kosu, a svako toliko napravite i home made masku za lijepu i sjajnu kosu. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Trebat će vam jedan avokado, jedno jaje i malo maslinova ulja. Zgnječite avokado u posudici pa dodajte žumanjak i sve dobro izmiješajte. U smjesu dodajte i žličicu maslinova ulja pa dobro sjedinite. Nanesite masku ravnomjerno na kosu i zatim zamotajte u vrećicu ili foliju kako bi toplina pojačala djelovanje. Nakon 30 minuta dobro isperite kosu i osušite po želji - sušilom ili prirodno.

Više iz Keune linije So Pure pogledajte ovdje.

Saznajte više trikova i savjeta o kosi unutar specijala Lijepa kosa
Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0