Beauty

Kako do divne i sjajne kože? Lako!

Želite blistavu, zdravu i čistu kožu, na kojoj će vam svi pozavidjeti? Uz naše savjete to će biti i moguće...

Ima li boljeg komplimenta nego kad vam netko kaže da blistate? To istovremeno znači da izgledate svježe, odmorno i da vam se koža sjaji. Za zdravi izgled, koži je potrebna svakodnevna njega koja uključuje redovito čišćenje, hidrataciju, ali i neke faktore koje biste trebali izbjegavati jer narušavaju njenu ljepotu. Kako postići taj zdravi sjaj na licu u samo pet ključnih koraka, otkrijte u nastavku teksta:

Hidratacija

Hidratacija je jako važna u bilo koje godišnje doba, a posebice u zimskim mjesecima kada hladni zrak isušuje kožu. Koža kojoj nedostaje vlage postepeno postaje suha i osjetljiva, a bore se stvaraju i ranije no što bi trebale. Hidratacijom koža ostaje elastična i meka, usporava se njeno starenje, a izvana djeluje svježe i blistavo. Dobru vlažnost kože prije svega ćete osigurati hidratantnim kremama. Isprobajte i maske za lice u obliku tkanine (sheet masks) koje su, u odnosu na klasične, koncentriranije aktivnim sastojcima poput hijaluronske kiseline, kolagena, vitamina E i ostalih hranjivih sastojaka. 

Redovito čišćenje lica

Na licu se tijekom dana nakuplja prljavšina, stoga je osim redovitog, potrebno i temeljito čišćenje. To znači da umivanje vodom nije dovoljno, a čak ni preparati za čišćenje neće sami prodrijeti dubinski u pore. Tu vam u pomoć uskače tehnologija, odnosno inovativni uređaji za čišćenje lica. U Hrvatskoj je od nedavno u dm-drogerie markt trgovinama dostupan najmanji uređaj za čišćenje lica na svijetu, FOREO LUNA play koji omogućuje jedinstveno dubinsko čišćenje lica uz pomoć T-Sonic pulsacija te omogućuje svjež i zdrav izgled kože. 

 | Autor: arhiva arhiva

Ovaj praktični uređaj za čišćenje koji dolazi u 7 veselih boja pomoći će vam i u uklanjanju viška make-upa koji nakon običnog umivanja ostaje na licu i začepljuje pore. Koristite ga jednostavno u kombinaciji s omiljenim sredstvom za umivanje. 

Izbjegnite stres

Posao, užurbani način života, neplaćeni računi i druge obaveze - sve to može biti jako stresno, a stres može negativno utjecati na vašu kožu. Neke od posljedica stresa su suha, beživotna koža, akne, bore, crvenilo, pa čak i osip. Kako bi to izbjegli, trebate se naučiti boriti sa stresom, a najbolji način za to je zdrava prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, a možete iskušati i alternativne metode, poput meditacije. 

Vježbe za lice

Jeste li znali da postoje vježbe za lice koje pomlađuju kožu i čine ju ljepšom? Laganom masažom lica postiže se bolja prokrvljenost kože, a samim tim i blistaviji te svježiji izgled. I u tome vam pomaže uređaj za čišćenje lica, jer pulsirajuće silikonske dodirne točke nježno masiraju kožu te je dubinski čiste, a ujedno i poboljšavaju upijanje proizvoda za njegu kože te apsorbciju kreme. Rezultat je čista i glatka koža sa zdravim odsjajem koju svi priželjkujemo.

 | Autor: arhiva arhiva

Kako je mali i kompaktan, stane u svaku torbicu i možete ga nositi sa sobom gdje god idete te si priuštiti svojih par minuta uživanja u masaži lica.

Ne pretjerujte s make-upom

Jaka šminka nikako ne bi smjela postati vaš svakodnevni look. Make-up proizvodi isušuju lice i ubrzavaju starenje kože, a pogotovo kad se koriste u velikoj količini. Također, ne zaboravite zlatno pravilo o skidanju make up-a prije odlaska u krevet, ma koliko god vam ponekad to bilo teško, jer dugotrajne posljedice nećete moći izbrisati. Kako biste što temeljitije uklonili make up, nakon preparata za skidanje šminke, lice očistite i uređajem za dubinsko čišćenje, koji će ukloniti i najmanje ostatke. Ručno čišćenje lica ne može nikada tako dubinski očistiti lice kao što su to klinički testovi pokazali da je moguće uz korištenje FOREO LUNA play.

A da je FOREO LUNA play uređaj najnoviji hit u svijetu potvrđuje i činjenica da ga koriste Kylie Jenner i Cindy Crawford. Od sada i Hrvatice mogu unaprijediti svoju beauty rutinu te osigurati zdravi izgled kože koji ne traži puno make-upa. Jer sve je u prirodnoj ljepoti! 

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: arhiva

Komentari 0