Beauty
Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? 1/11 Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere? Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere?

Kada je pravo vrijeme za anti-age formule i filere?

Kad počnu vrućine, ne zaboravite na hidratantnu kremu i zaštitni faktor jer isušivanje pridonosi starenju kože, a estetski kirurg dr. Matija Miletić objasnio nam je sve o filerima

Svako malo primijetim da je netko oko mene dobio pojačanje - nafilao si usne, obraze, lice, djeluje nekako glatko, sjajno, mlado. Ne, to više nije rezervirano za zvijezde, moja susjeda si je neki dan išla srediti nazolabijalne bore i baš se hvali time. Osobno još nisam u tim vodama, no štujem anti-age kreme. Upravo one blagodat su za naše lice zahvaljujući sastojcima koji utječu na teksturu kože: među vrhunskim sastojcima na koje treba obratiti pozornost su hijaluronska kiselina, vitamin C, resveratrol, koenzim Q 10, omega-3... I hidratacija pomaže usporavanju starenja kože iz jednostavnog razloga. Isušivanje kože potpomaže stvaranje bora, stoga kad počnu vrućine, ne zaboravite dobru vlažnu kremu i zaštitni faktor, a u torbu spremite bočicu s vodom. Ovo su jednostavni trikovi za svaki dan. Odlične su i termalne vode, osobito ako se nalazite u vjetrovitom ili nekom sunčanom predjelu, na odmoru...

 | Autor: arhiva arhiva Kiehls, 425 kuna

Kako još spriječiti pojavu prijevremenih bora? Na starenje kože utječe niz faktora kao što su genetska predispozicija, lifestyle, zagađenje, a tijekom godina i briga, odnosno naša svakodnevna njega. To što je koža u dvadesetima divna i prekrasna ne znači da će takva biti i u četrdesetima ili poslije: našim načinom života itekako sve to možemo narušiti.

 | Autor: arhiva arhiva Elizabeth Arden, 655 kuna

Tako dolazimo do filera koji su sve popularniji, pa smo upitali pravog stručnjaka, estetskoga kirurga dr. Matiju Miletića iz MM Medestetice da nam pojasni o čemu je riječ: - Dermalni filer je sredstvo kojim tretiramo bore i dajemo volumen mekom tkivu. Sastoji se od hijaluronske kiseline koja je prirodni sastojak kože, a čiji se udio starenjem smanjuje, čime koža gubi elastičnost i ljepotu. Posljedica je nastajanje bora. Bore nastaju i gubitkom volumena potkožnoga masnog tkiva, osobito na licu, ali i promjenama na koštanom sustavu koji se starenjem smanjuje, to je dinamika starenja. Fileri dolaze u obliku šprica koji se apliciraju u tkivo preko igle. Vrlo su sigurni za primjenu ako je tehnika apliciranja ispravna, a komplikacije su obično posljedica neadekvatnog rukovanja needucirane osobe. Vrlo mali udio u segmentu komplikacija je i alergijska reakcija, no iz osobnog iskustva mogu reći da im je primjena sigurna. Tehnologija se svakim danom mijenja, a kod filera to znači usavršavanje proizvoda i raznorazne promjene u kemijskim vezama hijaluronske kiseline kako bi proizvod svake nove generacije bio potentniji i za krajnjega korisnika kvalitetniji. Filerima se može tretirati cijelo lice. Brišu se bore davanjem volumena, počevši od bora na čelu, bora između obrva, očnih vrećica, nazolabijalnih bora (koje idu od nosa prema usnama), mentolabijalnih (koje idu od vanjskih kutova usana prema bradi), naglašavanje jagodica, povećanje volumena usana, a sve u cilju prirodnog i mladenačkog izgleda. Također, tretiramo i šake s vanjskih strana kako bismo i njima dali svježinu i mlađi izgled na što su obično osjetljive žene u zrelim godinama. Neželjeni efekti se, naravno, pojavljuju... Poslovica kaže ‘tko radi, taj i griješi’, ali ovdje bih izdvojio problem nezadovoljstva klijenta učinjenim. Samo idealna indikacija i kvalitetan rad mogu osigurati zadovoljstvo i uspjeh. Neželjeni efekti, tj. nastale asimetrije koje se daljnjom nadopunom ne mogu ispraviti, mogu se pokušati riješiti preparatom koji se naziva hijaluronidaza, tj. radi se o enzimu koji se aplicira na željeno mjesto i koji aplicirani filer tijekom nekoliko dana otopi - objašnjava estetski kirurg dr. Matija Miletić.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ističe i da kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu ne mogu dati efekt kao dermalni filer, nego one mogu kožu samo dodatno oporaviti, ali za brisanje bora i davanje volumena fileri su zlatni standard. Naravno, kreme, serumi i ostale formule sa spomenutim sastojcima svakako su dobra potpora svemu navedenom. Osim anti-age krema, lice će biti zahvalno i ako mu priuštimo boravak na zraku, konkretno svakodnevno čišćenje i isto tako neku laganu podlogu umjesto teških pudera... Ključ je u jednostavnosti, onda i bore nekako sporije dolaze.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0