Beauty

Jesu li vaša stopala spremna za hot ljeto?

Kad kažemo "ljeto", padaju li ti napamet noge, sandale, pedikura? Imamo rješenje - ma imamo ih čak tri. Saznaj sve o tipovima pedikura koje možeš obaviti pred ovo ljeto.

Vjerujemo da većina djevojaka u 20-ima pedikuru obavlja kod kuće - što zbog praktike, što zbog budžeta. Pred ljeto, s druge strane, nećemo se libiti odvojiti koju kunu više i uložiti u pravu pedikuru, već kada nam stopala izlaze na vidjelo prvi puta nakon duge zime i proljeća, nakon što si izgazila mnogu tešku obuću. Međutim, kada dolazi vrijeme za odabir pedikure i salona upadamo u problem. I što sada? Za početak trebaš se upoznati s vrstama pedikure, a salon u koji ćeš otići je manje bitna stavka jer ih više manje svi rade na ova tri načina. 

Pedikure dijelimo na tri vrste: estetska, klasična i medicinska. Iako naizgled slične, u stvari pružaju rješavanje različitih problema vezanih za stopala. Uđimo u detalje!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Estetska pedikura prvenstveno ima relaksirajući karakter i bazirana je na uljepšavanje. Ovdje ti stopala obrađuju raznovrsnim kupkama, maskama i kremama, a na kraju se lakiraju nokti.  Ovakva pedikura omekšat će i proljepšati kožu tvojih stopala, a pritom ćeš izgledati i super uređeno jer ćeš imati profesionalno nalakirane nokte. Imaš li problema s tvrdom kožom na petama, ostatke suhe kože od žuljeva i želiš urediti nokte, tvoj odabir bi bila klasična pedikura. Na klasičnoj pedikuri stopala se obrađuju kupkama i kremama, zatim se skidaju stanice mrtve kože, rješava se zadebljana koža na petama, skraćuju i uređuju nokti i krajnje, lakiraju nokti. Ako pak imaš ozbiljnijih problema sa stopalima (iznenadila bi se koliko cura to ima!) poput kurjih očiju, uraslih noktiju ili kakve druge zdravstvene probleme, tvoj odabir bi trebala biti medicinska pedikura. Najmanje seksi od njih tri, ali najučinkovitija, riješit će sve neugodne probleme sa stopalima koje imaš, pritom ćeš dobiti i osnovnu njegu i uređivanje noktiju. Objektivno - najpotrebnija je uvijek medicinska pedikura, no ponekad se volimo malo počastiti... a tada biramo "Foot Fetiche".

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ravno s tipova pedikura vodimo te i na nešto posebno, ovo je kategorija 4. i totalno je ostavljamo tebi na izbor; "Foot Fetiche" je tretman kojega potpisuje luksuzni brend Révérence de Bastien, a ekskluzivno je dostupan u Nail salonu "Manos". Naime, njihova (sasvim prirodna!) kozmetika za njegu nogu i stopala dostupna je isključivo u najluksuznijim hotelima diljem svijeta, a u njihovim tretmanima uživaju mnoge poznate ličnosti. Tretman "Foot Fetiche" sastoji se od 4 koraka (s 4 izvrsna Foot Fetiche proizvoda) koja istovremeno rade na rješavanju medicinskih problema, kao i pružanju SPA iskustva. Završetak tretmana čine "Foot Fitness", svojevrsni silikonski masažer za prste koji potiče cirkulaciju, izvrstan je za rješavanja osjećaja umornih i bolnih nogu, te daje osjećaj 40 minutne iscrpne masaže stopala već nakon prvih 20 minuta nošenja, i naravno, uređivanje i lakiranje noktiju.

Za koji god se na kraju odlučiš, tvoja stopala će sigurno biti jako sretna!

 | Autor: miss7 miss7

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0