Beauty

Jeste li znali da pomoću jogurta možete zaustaviti perut?

Perut je dosadan problem s kojim se bori veliki postotak ljudi, a posebno je neugodna zimi kad ju prati i svrbež

Brojne reklame nude rješenja u vidu šampona, međutim svi smo se uvjerili da nema tog magičnog preparata koji može to odnese zauvijek. Otkrivamo vam kako se kućnim lijekovima riješite peruti.

1. Namažite jogurt na glavu i ostavite nekih 30 min, a zatim isperite. Jogurt je inače lijek za infekcije gljivica jer sam po sebi sadrži prijateljske bakterije koje bi ih držale pod kontrolom.

2. Kanadska žutika je ljekovita biljka koja u sebi sadrži sastojke koji djeluju antibakterijski i antigljivično. Priprema: Narežite korijen biljke za dvije čajne žličice i ubacite to u šalicu kipuće vode. Ostavite tako i pričekajte dok se ne ohladi. Nakon pranja kose šamponom isperite s ovom tekućinom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images 3. Jabučni ocat je, također, dobro za rješavanje problema peruti jer ubija bakterije i gljivice. Priprema: Pomiješajte vodu s jabučnim octom u manjim količinama i koristiti poslije šamponiranja. Također dnevno uzimajte 1 ili 2 žlice lanenog ulja tijekom 3 mjeseca da bi se vidio uspjeh. Ako vam se pojavi svrbež i crvena koža javite se doktoru. 

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0