Beauty

Jeste li ikada čuli za detoksaciju kose? Trebali biste to učiniti

Tretmani detoksikacije kose već odavno su hit u svijetu jer oporavljaju kosunego bilo koji šampon

Cilj ovih tretmana je uklanjanje svih proizvoda za styling, kao i najsitnijih nečistoća koje se kosi prikupe tijekom vremena. Evo nekoliko savjeta frizerskih stručnjaka koji vam mogu pomoći u detoksikaciji vaših vlasi.

Ne perite kosu svaki dana

Svakodnevno pranje kose nepotrebno je, čak i ukoliko je masna, jer se ovim postupkom uništava prirodni sebum tjemena bez kojeg kosa postaje krta i tanka, a vlasište perutava i suha.

Masaža

Frizeri upozoravaju da pri pranju kose kod kuće dame ne obavljaju masažu glave, te zbog toga kosa nikada neće izgledati dobro kao nakon pranja u frizerskom salonu. Masaža tjemena stimulira cirkulaciju, a kosi daje zdraviji i ljepši izgled.

 | Autor: Getty Images Getty Images Režite vrhove

Oštećeni krajevi predstavljaju problem, posebno za žene koje žele dugu kosu. Šišanjem vrhova kose u frizerskom salonu ne bi trebalo završiti njega ovih vlasi, već ih silikonskim kapima regenerira nakon svakog pranja.

"Ohladite kosu"

Prekomjerne topline koje se postižu sušenjem i peglanjem kose, neprihvatljive su u programu njenog oporavka. Opredijelite se za prirodan izgled i dopustite kosi potpunu regeneraciju.

Nahranite kosu

Za razliku od organizma kome je za detoksikaciju neophodna dijeta, kosi je potrebno mnogo "hrane". Jednom tjedno stavite hranjivu masku na kosu, a potrudite se da u razdoblju oporavka vaših vlasi jedete što zdraviju hranu, jer sve što unosite u organizam utječe na njezin izgled.

Budite nježni

Odaberite pravu četku od prirodne dlake, a kosu češljajte pažljivo i nježno, nemojte je vući i kidati.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0