Beauty

Jesi čula za 'joga ten'? Novi beauty trend koji bismo mogle zavoljeti...

Ova makeup tehnika će dramatično naglasiti sjaj na tvome licu - i puno je jednostavnije od konturiranja i posvjetljivanja!

Tek je početak godine, a mi već naveliko slušamo o makeup i skincare trendovima! Jedan koji nam je posebno zapeo za oko je - joga ten! Joga ten je tehnika šminkanja koju je stvorila makeup artistica Sara Hill, a navodno garantira najsjajniju kožu ikada. Plus: toliko je jednostavna da ćeš sa šminkanjem biti gotova u par minuta!

Možda vas zanima Ljubiteljice šišaka pozor! Baby šiške bit će veliki hit Rubrika Beauty Beauty

Što je "joga ten"?

Već ti je jasno da se radi o sjaju na koži, ali kako se ovo razlikuje od bilo kojeg drugog posvjetljivanja ili highlightanja? Sara Hill kaže kako je "joga ten look kože koji izgleda stvarno". "Staklena koža" i slični trendovi koji su fokusirani na stvaranje savršenog tena bez mane - nisu realni; dok joga ten u prvom planu ima stvaranje zamamne, svježe i sočne kože koja izgleda prirodno, sjajno i zdravo. Sara ga je nazvala "joga tenom" zato što koža sliči na onaj predivni sjaj koji imamo kada izađemo iz joga studija (ili bilo kojeg treninga uostalom). Sočna, sjajna i super hidratizirana - to je sve što želimo od tena! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sara Hill Makeup (@sarahillmakeup)

Kako postići "joga ten"?

Bez brige, ne moraš STVARNO otići na jogu... "Kako bi dobila look, započni s klasičnim režimom njege kože i ostavi da se proizvodi upiju u kožu barem desetak minuta", kaže Sara. Zatim nanesi sloj primera i počni miksati! Ono što je super je činjenica da look totalno možeš prilagoditi svojim potrebama, preferencijama i tipu kože, 

  1. Stvori sama svoj "miks za kožu". Omjer neka bude 60-70% puder, 15% ulje za lice, 10% tekući highlighter i 5% sjajnih kapi. Ako imaš suhu kožu možeš također u mješavinu ubaciti i malu količinu hidratantne kreme za ekstra hidrataciju. Ako pak imaš masniju kožu, u mješavinu stavi manji postotak skincare proizvoda, a veći postotak pudera.
  2. Umasiraj u slojevima mješavinu u kožu koristeći prste ruku i to u slojevima. Dobro sve utapkaj u kožu kako bi potaknula cirkulaciju i tako dodatno stvorila prirodni look. Neka svaki sloj odstoji na licu barem minutu, a puder nadograđuj sve dok nisi zadovoljna efektom, pokrivnosti i lookom. 
  3. Nanesi tekući ili kremasti korektor gdje misliš da ti treba ekstra pokrivnost koristeći mekanu četkicu za sjenilo. Tako ćeš dobiti laganiji, prirodniji efekt. 
  4. Možeš staviti puder u kamenu ako ti treba, ali minimalno. Ovaj look mora biti svjež, lagan i sjajan tako da koristi puder u kamenu ili prahu samo na nužnim mjestima. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sara Hill Makeup (@sarahillmakeup)

Koji su najbolji proizvodi za "joga ten"? 

 | Autor: miss7 miss7 Kiehls ulje za lice (310 kuna), Giorgio Armani Luminous Silk tekući puder (419 kuna), NYX Born to glow tekući highlighter (64 kune), L'Oreal Glow Drops (95 kuna)

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0