Beauty

Jesenski vodič za bojenje kose: 10 boja koje će se najviše nositi u idućim mjesecima

  • Svetski umjetnici bojenja kose predviđaju nove trendove za jesen - i dalje je sve u poigravanju različitim tonovima, jednobojna kosa više ne postoji
  • I dalje su nam orijentir imena hrane: od boja kave, kolača od breskve, cimeta do čokoladnih pralina i čilija
  • Jer osim novih tehnika bojenja i tonova, maštovita su i imena
Možda vas zanima Video: Ako ovako namirnice složiš u hladnjak, hrana ti se više neće kvariti! Rubrika Life&style Life&style

Nove boje kose pojave se zakonomjerno svake jeseni, baš kao što lišće promijeni svoje boje. No, nove nijanse boja za kosu počele su dobijati i nova, drugačija, zanimljivija imena. Imena kojima je teško odoljeti. Ovo ljeto po američkim i britanskim frizerskim salonima, a onda i po svijetu, djevojke su tražile boju cappuccina, tamnog piva ili espressa kao da najednom boja postaje ljepša kad se zove po našem omiljenom piću. No, iako se možda čini da se radi samo o novim imenima za stare boje, ipak istina je u detalju, nekom novom pomaku u nijansi koji najednom suptilno nijansu mijenja - na bolje.

1. Svijetliji pramenovi uz lice

Stručnjaci objašnjavaju da su svjetliji pramenovi kao okvir lica najjednostavniji način da našoj kosi dodamo novu dimenziju, a ne mijenjamo je dramatično. Nekoliko nijansi svjetliji pramenovi uz lice privlače pogled na oči, usnice, osmijeh. Osim toga, uz njih ćemo zadržati i nešto od ljeta i u jeseni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

2. Boja šampinjona

Radi se o boji s puno tonova i podtonova, od pepeljaste do sasvim svijetle boje prerezanog šampinjona. Ovo je odlična prijelazna nijansa, negdje između svjetlo smeđe i tamnije blond kose i neke vrsta pepeljasto plave. Idealna je za prirodne plavuše koje su vremenom potamnile i sad žele zadržati i nešto svojih svijetlih pramenova ili za prirodne brinete koje žele polako, a ne naglo postati plavuše.

3. Kolač od breskve

Ova boja nadahnuta desertom ima u sebi zlatnih i bakrenih nijansi na podlozi tople boje vanilije. Ovo vješto kombiniranje tonova i podotonova dodaje kosi bujnost i lako ju je održavati jer se izrast ne primijeti odmah.

4. Kao Megan Rapinoe

Pastelno pink kosa je tu već duže, ali kao da se neće povući jer sve više žena odaje neku vrstu koloraturne počasti boji onih pastelnih guma za žvakanje koju nosi poznata američka nogometašica. Da bi ružičastoj dodali dubinu, koloristi u nju umiješaju i malo ljubičaste baš kao Megan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eyes on what’s next. And right now that involves curry and spring rolls. But beyond that....🌎

A post shared by Megan Rapinoe (@mrapinoe) on

5. Tonovi espressa

Ova tamna boja dodatno će oživjeti s nešto toplijim crvenkastim tonom pa ćemo dobiti efekt tamnog drveta. 

6. Blago zaprženi kokos

Ovo je varijanta brond kose (kombinacija blond i brinete) o kojoj se toliko pisalo prošle jeseni. Ovu varijantu prženog kokosa još je lakše održavati. Blond nijanse na dnu kose su gotovo srebrnkaste, dok je korijen i dalje taman, baš tamnije nijanse smeđe boje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If you’re not growing what are you doing? - funny story, the other day my assistant/stylist now 😭 @madimelts in a salon FULL of guests and other stylist looked at me as I got down with a color and said, “You’re really getting better” everyone’s face was pretty shocked at the fact that she would tell the “boss” such a thing. What they don’t know is that she’s been with me since I started this journey and has watched me evolve and develop more on a daily basis. Not to mention she’s also my best friend and meant it out of pure love. To hear such a compliment, actually made my day to know that she could see the difference in who I was THEN and who I am NOW. My girls @hannahz_hairz & @madimelts inspire me to push through everything and to learn more EVERY single day. I learn from them, they learn from me, and we all grow TOGETHER. What I’ve created at Elysian is beautiful and I’m so thankful to have my team. 💕 On the other hand, I’m obsessed with @oligopro Y’all. The lift and the integrity after the hair even painted is INSANE. Cool blonde with @olaplex For the max protection against damage. I’m not sure how I ever painted hair without these guys. 😍 @trussprofessional Net mask for the finish for the smoothest finish evaaaa 🤤

A post shared by Ⓚⓐⓨⓛⓤⓗ Ⓢⓣⓔⓦⓐⓡⓣ (@kayluhskolors) on

7. Čokolada s čilijem

Kao trebaš dodatno začiniti svoj život, možda možeš početi s kosom. Duboka crvena nijansa povrh tamnosmeđe djeluje kao jesenja boja, iako je to zapravo nijansa koju prirodne brinete dobiju ljeti, na suncu. Ako si i dalje priželjkuješ toplinu ljetnog sunca, možda ova nijansa može pomoći jer će te svakodnevno na to podsjećati.

8. Čokolodne praline

Čokoladna boja kose nipošto nije novost, no ovaj element praline malo je mijenja. Suptilni zlatni pramenovi protkani kroz cijelu kosu (ali ne i kod samog izrasta) daju kosi dojam bujnosti i razigranosti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#coldbrew for @elitedaily on @britariail Color by me @stephaniebcolor Styled by @maria_ashleyy

A post shared by Stephanie Brown💁🏼Hair Colorist (@stephaniebcolor) on

9. Čokolada s cimetom

Suština je u kontrastu između tople boje divljeg kestena i tamnije podloge. Primamljivo i kad se jede i kad se gleda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Make up Feels with @maybelline 💕💕💕 #bts

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn) on

10. Boja brusnice

Nijanse rubina i mahagonija koje se presijavaju na slapu kose s više tonova ciklame nego kestena svi će primijetiti. Pogledaj kako odabrati pravu boju crvene kose, možda je baš brusnica idealna za tebe. 

Photo: Instagram@megankatemcg

Komentari 0