Beauty 20. rujna 2012.

Kakav make up nosimo ove jeseni?

Guliver Image/Getty Images.

Tjedni mode uvijek nas iznova oduševe ne samo inovacijama u odjeći nego i u make upu. Moj omiljeni je New York na kojem su predstavljeni lookovi koji možda nisu nosivi za svaki dan, ali su itekako prilagodljivi svakom stilu i ukusu. Zapamtite da svaki, pa i najkompliciraniji make up uvijek ima i svoju jednostavniju verziju.

Žarke boje na očima

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ove sezone ne morate se bojati poigrati s bojama. In su žarko plava, narančasta i zelena sjenila, plavi tuš i plava maskara. Ukoliko vam se sviđa ova ideja, ali vam je preotkačena, potražite sjenila koja u sebi sadrže zlatni ili srebrni pigment. To će svakako ublažiti cijelu situaciju. Budući da ste samim odabirom tako žarkih sjenila naglasak odlučili staviti na oči, ostatak lica neka bude prirodan.

Tamni ruž

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ljubitelji tamnijih ruževa kao što su boja trule višnje, crnog vina, ljubičasta i smeđa ove sezone su došli na svoje. Tamno crveni ruž sa smeđim podtonom pravi je hit. Kako bi kontrast bio veći ostatak lica ostavite sa minimalno make upa – puder, malo rumenila i maskara sasvim su dovoljni. Kod tamnih ruževa najbitnije je da su usne pravilno njegovane. Ukoliko nisu svaka nepravilnost će se još više isticati. Prije nanošenja ruža obavezno nanesite balzam za usne i pričekajte da upije. Ukoliko upije prebrzo i usne su vam opet suhe, nanesite ga još.

Smokey eyes

Smokey je trend gotovo svake jeseni i zime, ono što je zanimljivo ove godine jest da se pojavio u zanimljivim bojama kao što su zelena, ljubičasta, siva i smeđa. Nećete pogriješiti niti ako pomiješate nekoliko nijansi i još dodate svjetlucavo sjenilo preko toga. Za ovaj look je bitno dobro pripremiti oko ukoliko stavljate korektor na kapak, na način da ga zamatirate puderom u kamenu ili prahu prije nanošenja sjenila kako vam sjenilo ne bi nakon nekog vremena palo. Ukoliko ste se odlučili za ovaj look moj je savjet da ne pretjerujete sa ružem za usne, držite se prirodnih boja ili samo sjajila.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Prirodni look

Iako je prirodni look obično rezerviran za proljeće, iznenađujuće, pojavio se i  na jesenskim fashion showovima. Za ovaj look slobodno nanesite rumenilo u kremi, ali zapamtite - ono se stavlja na tekući puder, ne na onaj u prahu jer ga nećete moći pravilno nanijeti. Na usne možete nanijeti sjajilo ili ruž boje mesa za dnevni look a za večernji tamni ruž.

Komentari 0