Beauty

Jednostavnim testom otkrijte koristite li pravu make up podlogu

Idealna podloga je baza savršenog make upa, a kriva nijansa može sve pokvariti...

Kako biste izlgedali najbolje moguće, osim make upa, još je važnija podloga, a ako koristite krivu nijansu, onda sve ostalo 'pati'. Jednostavnim testom kod kuće otkrijte odgovara li vam vaša podloga i stanite tomu na kraj:

TEST: Nanesite samo jednu kap podloge/tekućeg pudera koji inače koristite na obraz. Pričekajte deset minuta. Ako je nakon tog vremena make-up vidljiv na koži, to znači da koristite pogrešnu nijansu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

O, neee! Pali ste na testu?

Boja kože se mijenja iz sezone u sezonu, kao i iz godine u godinu. Ono što vam je odgovaralo tijekom ljeta, može biti previše tamno zimi. Zato stručnjaci za make-up savjetuju da prilikom kupovine isprobate nekoliko nijansi podloge. Nanesite svaku od obraza do linije vilice, a onda je provjerite na dnevnoj svjetlosti (u ogledalcu iz torbe). Prirodna svjetlost najmanje oprašta greške. Konačno, kupite podlogu u nijansi koja je najmanje vidljiva na vašoj koži.

Zapamtite, idealna podloga je baza savršenog make upa. Ako je ona kriva, neće vas spasiti ni idealno rumenilo niti idealan ruž!

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0