Beauty 30. ožujka 2016.

Jednodnevne beauty promjene koje će vas spasiti od rutine

Goran Čižmešija.

Bar na jedan dan izađite iz kuće bez šminke ili isprobajte potpuno novu nijansu ruža...

Ako svaki dan povlačite istu crtu tušem, godinama kupujete istu nijansu ruža, a prijatelji ikoje niste vidjeli iz srednje, prepoznaju vas po frizuri, onda ste upali u rutinu, koja može postati jako dosadna. Uvedite male jednodnevne beauty promjene, koje će vas spasiti iz kolotečine u kojoj ste zapeli i otvoriti vam oči ka drugim mogućnostima te definitivno osvježiti vaš izgled. Evo što možete jednostavno promijeniti bar na jedan dan:

Isprobajte drugu nijansu ruža
Ako ste već godinama vjerni jednom proizvođači i jednoj jedinoj nijansi ruža, onda vas vjerojatno ljudi ne mogu ni zamisliti s drugo. Stoga, samo na jedan dan isprobajte neku drugu nijansu ili potpuno novu boju, a čak možete izabrati i neki nekonvencionalni ruž, poput modrog ili tamno zelenog, ako ste hrabriji. Ukoliko uopće ne koristite ruž, onda bar na jedan dan istaknite usne onim u jarko crvenoj boji. Vjerujte nam, reakcije drugih bit će pozitivne.

Promijenite razdjeljak

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Iznenadit ćete se koliko veliku promjenu će napraviti samo razdjeljak prebačen na drugu stranu. Možda čak i otkrijete da tako izgledate bolje. Ako kosu uvijek dijelite po strani, možete isprobati i razdjeljak na sredini glave ili čak cik cak razdjeljak. Istina je da je ovaj stil ”povratak u devedesete”, ali razdjeljak ovakvog oblika savršeno prikriva izrast, povećava volumen pri korijenu i osvježava izgled, a devedesete su ionako u modi.

Zaboravite na šminku
Ne možete ni zamisliti situaciju u kojoj iz kuće izlazite bez trunke šminke? Ako se ni ne sjećate kada ste zadnji put otišli do trgovine bez bar malo pudera i rumenila te zazirete od same pomisli na to da vas netko vidi u prirodnom izdanju, onda bar pokušajte ne staviti maskaru ili tuš. One malo hrabrije mogu potpuno izbaciti make up na jedan dan i vidjeti kakve će biti reakcije okoline. Možda nitko ni ne primijeti, a dobijete li komplimente, samopouzdanje će vam porasti do neba.

Nabacite šarene pramenove

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Pramenovi u pastelnim bojama in su već neko vrijeme, a većina ih postiže bojama koje se ispiru te koje možete naručiti na internetu. Stoga, bez ikakvog straha, bar na jedan dan ofarbajte nekoliko pramenova u zanimljive dugine boje, a ako vam se ne svidi, jednostavno operite kosu.

Stavite umjetne trepavice na donji kapak
Ovo možda zvuči kao nešto što biste mogli vidjeti samo na manekenkama koje hodaju pistom, no iznenadit ćete se koliko će ta mala promjena uraditi za vaš izgled. Oči će vam izgledati krupnije i svježije, što će vas ujedno i pomladiti te dati vašem licu zanimljivu notu. Ne trebate takve na posao, ali ovaj look možete definitivno iskušati u večernjem izlasku.

Komentari 0