Beauty

Jedinih pet proizvoda za kosu koji vam zaista trebaju

Previše proizvoda za njegu i oblikovanje u trenu pretvaraju čistu kosu u prljavu, a neke preparati zaista vam nisu potrebni

Kada je riječ o kozmetici, mnoge od nas vole skupljati raznorazne proizvode, jer bi nam kad-tad mogli dobro doći. A i isplati se imati što više toga, kako biste mogli postići različit look u svakom trenutku (iako vjerojatno većinu vremena koristite nekoliko istih stvarčica). Ali kada je riječ o kosi, tu vrijede potpuno drugačija pravila.

Ne samo da danas većina proizvoda osigurava višestruku dobrobit, nego i što više različitih proizvoda koristite odjednom, to će vaša kosa izgledati prljavije i – gore. Manje je više, pravilo je koje, kad je riječ o kosi, vrijedi zlata, a ovo je jedinih pet proizvoda koji vam trebaju:

 | Autor: Getty Images Getty Images

Hidratantni šampon i regenerator

Svaka žena bi trebala imati bar jedan hranjivi šampon i regenerator u svojoj kupaonici. Bez obzira na vrstu ili teksturu kose, uvijek morate biti sigurni da kosi pružate savršenu bazu potrebnu za stvaranje bilo kakve frizure, te da možete iskoristiti sve prednosti vaših proizvoda za stiliziranje.

Za suhu i puniju kosu preporučuje su upotreba hidratantnih šampona, dok je za tanju kosu bolja opcija šampon laganije teksture, koji je neće dodatno otežati i "prizemljiti".

Sprej / pjena za volumen

Bilo da imate super tanku kosu ili gustu "grivu", proizvodi za volumen tu su kako bi svačija frizura u trenu izgledala bolje.

Sprejevi za volumen najbolje djeluju na srednje do jako gustoj kosi, ne zato što joj daju volumen, već jer je drže čvrsto. Ženama s tanjom kosom preporučuje se korištenje pjene.

Kreme za stiliziranje

Ove kreme bolja su alternativa mnogima omraženom gelu za kosu, jer dobro učvršćuju sve tipove kose, a istovremeno pružaju i hidrataciju. Ako želite učvrstiti vrhove kose, koristite ih uz okruglu četku, dok u kombinaciji s fenom ove kreme stvaraju volumen i gustoću. Ako ih pak nanesete na mokru kosu i ostavite ju da se prirodno osuši, ona neće lepršati okolo i dobit ćete "prirodne" valove.

Pri odabiru kreme obratite pozornost na teksturu kose, jer su za tanku, ravnu kosu bolje lagane kreme koje imaju malu moć učvršćivanja, dok je za ravnu gustu kosu bolji izbor umirujuća krema.

Fleksibilni lak za kosu

Svaka žena među svojim beauty "alatom" mora imati i jedan fleksibilni lak srednje jake snage učvršćivanja. Ovi lakovi mogu se koristiti za učvršćivanje frizure, ali i kao toplinski "izolator" prije korištenja pegle za kosu, a većina ih se lako može raščešljati s kose, dok istovremeno "kontroliraju" nestašne vlasi.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Sprej za teksturu

Ovo je jedan od najnovijih vrsta proizvoda na tržištu, a svaka žena, bez obzira na vrstu kose, trebala bi  uložiti u jedan. U ovu kategoriju spadaju: suhi šamponi za kosu, suhi regeneratori, sprej od morske soli i sprej za teksturu.

Svi su oni sjajni zbog toga što upijaju mast s kose, pogotovo kad kosa počne djelovati prljavo. Uz to, dodaju teksturu sredini i  vrhovima kose, a treba naglasiti i da se sprej od morske soli te sprejevi za teksturu mogu koristiti i na mokroj kosi jer sjajno stvaraju volumen te pri njihovom korištenju kosa neće samo splasnuti nekoliko sati nakon pranja.

Photo: Getty Images

Komentari 0