Beauty

Je li ovo najveći trend za kosu za novogodišnji doček?

Unicorn kosa je došla na svoj kraj - imamo novog vladara fantasy kose, a on se zove konfeti, i izgleda baš kako zvuči

Konfeti kosa je nova hipnotizirajuća tehnika bojanja koja je doslovno pastelni party za glavu. Da bi stvorili ovakvu boju, potrebno je kapati točkice duginih boja po jednoličnoj podlozi, a rezultat je prava optička iluzija. U ovom slučaju kosa ispadne poprilično blijeda tako da je bolji izbor za žene koje žele rainbow frizuru, ali ne žele da djeluje baš toliko napadno. Ipak, sigurni smo da će i ova frizura povući hrpetinu pogleda i upita na ulici.

 

A post shared by Blondies Of Melbourne (@blondieshair) on

Vjerovala ili ne, ova frizura dolazi iz Melbournea i frizerskog salona "Blondes". Od njih je potekla i tzv. rainbow roots frizura. Zašto se zove baš confetti hair? Jer, kako kaže vlasnica salona Karen Lewis, pastelna je, lijepa, slatka i sadrži točkice čiste sreće baš poput konfeta. Iako je ovu frizuru bolje ostaviti u rukama stručnjaka, može se i napraviti i kod kuće ako si vrlo kreativna i mirne ruke (ili imaš frendicu s tim osobinama). Najbolja podloga je izblajhana plava kosa, a po njoj ćeš naizmjenično morati stavljati točkice u duginim bojama, ali tako da vlasi kose mogu provirivati kroz boje, pa se stvara dinamika. 

Ostavi boju da stoji na kosi 20 minuta, a onda je isperi s hladnom vodom. Imaj na umu da se svakim ispiranjem skida boja, pa ako želiš pastelnu konfeti kosu, ispiri je dok ne dobiješ idealnu nijansu. 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0