Beauty

Izbjegnite promašaje: Stvari koje morate znati prije prve korekcije obrva

Čak i ako ste oduvijek bili zadovoljni svojim obrvama jednog jutra ćete se probuditi i otkriti da je vrijeme da upotrijebite pincetu

Sigurno ste već čuli kako su obrve okvir vašeg lica. Zato, baš kao što loše odabran okvir može savršenu fotografiju "baciti" u drugi plan, i vama se može dogoditi da nepravilno oblikova obrve mogu biti glavni krivac za dojam koji ostavljate prilikom prvom susreta.

Gotovo ni jedna žena nije zadovoljna prirodnim oblikom obrva pa se redovito podvrgavaju različitim načinima korekcije. Čak i one koje još uvijek same sebi lažu kako obožavaju svoje prirodne obrve ponekad pobjegnu u kupaonicu, stanu pred ogledalo i krenu s taktičkim napadom poznatim pod nazivom "Pinceta". 

Kako se ne bi pokajali zbog krivih poteza pincetom (svojih ili drugih ljudi koji se igraju s vašim izgledom), pravo je vrijeme da se upoznate s nekoliko stvari...

1. Boli, ali ne toliko koliko vi mislite

Ovo osobito vrijedi za one dame koje još uvijek bježe od pincete iako su svjesne kako njihove obrve polako napreduju prema tome da postanu jedna obrva. Možda vam najbolja prijateljica to vrlo životopisno uspoređuje s rođenjem njezinog drugog sina, ali sigurno možete izdržati čupanje tek nekoliko dlačica. I ne, nema nikakve veze s porodom.

 | Autor: arhiva arhiva

2. Brzo je

Naravno, to su dobre vijesti. Cijeli proces, bilo da ga obavljate same ili se odlučite prepustiti stručnim rukama, trajat će tek desetak minuta dok ćete u rezultatu uživati puno duže. Treba li vam bolja motivacija da napokon pronađete pravi "okvir" za svoje lice?

3. Pustite suzu

Prije nego počnete paničariti na trenutak se vratite na točku broj jedan i još jednom se podsjetite kako ne boli baš toliko koliko mislite... No, prilikom korekcije obrva stvarate neuobičajen pritisak na ovo područje pa nije čudno ako vaše oči na trenutak zasuze. Uzmite kratku pauzu i nastavite sa svojim kozmetičkim pothvatom. Ne želite valjda da zbog zamućenog vida završite s dvije različite obrve...

4. Ne dramite

Crvenilo je normalna pojava, ali dobra je stvar da će se vrlo brzo povući.

5. Dezinfekcija

Čak i ako obrve čupate isključivo svojom pincetom ne zaboravite na redovnu dezinfekciju. Ako se odlučite za japansku metodu oblikovana obrva pobrinite se da osoba koja vam to radi uvijek koristi novi konac.

Photo: Getty Images

Komentari 0