Beauty

Izazov u kojem se djevojke pretvaraju u Bratz lutke zaludio je svijet

  • Izazov u kojem se žene tranformiraju u Bratz lutke poharao je Instagram
  • Hashtag #bratzchallenge upotrijebljen je više od 37 tisuća puta
  • Brojni makeup artisti pokazali su svoje vješine

Sjećaš li se Bratz lutki? Da, da, one s velikom glavom, neobičnim očima, krupnim usnama, kratkim torzom i jako dugim nogama koje nikad zapravo nisu s trona skinule ''prave Barbike''?  Chloe, Sasha, Jade i Yasmin četiri su lutkice (i zvijezde megahit crtića) koja vole modu i shopping, imaju svoj mali klan i, naravno, svoje zaklete (jednako glavate) neprijateljice.

Iako su neko vrijeme bile glavna opsesija djevojčica diljem svijeta, kasnije su pomalo pale u zaborav. Ali sada se opet vraćaju i to - humanizirane! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liz(zie) MUA (@beatsbylizzie) on

Naime, na Instagramu ovih dana traje Bratz izazov u kojem se djevojke, pomoću teške šminke i pokojeg fitera, preobražavaju u Bratz lutke. Ako se pitaš kome se da raditi na takvoj transformaciji, dopusti da ti kažemo kako je u izazovu sudjelovalo mnogo ljudi i da se hashtag #bratzchallenge upotrijebljen više od 37 tisuća puta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beauty Blogger | Makeup Artist (@septemberrosebeauty) on

Rezultati su, istini na volju, prilično impresivni i očito su zahtjevali poprilične umjetničke vještine makeup artista diljem svijeta. Na nekim fotografijama gotovo da nema razlike Bratz lutke iz crtića i ''žive'' Bratz lutke. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @habscosmetics on

Iako nam je izvedbu ovakve transformacije teško i zamisliti, sigurno je da Instagram zvijezde koriste bijelu olovku na donjem waterlineu za dojam većih očiju te da su jako precrtane usne pravi su put za izgled lutkice. Osim toga, veliku ulogu igra i konturiranje te umjetne trepavice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beauty&Health (@beautysporhealth) on

Iako je cijeli izazov pomalo bizaran, moramo priznati da je ovo dosta dobra prilika za pokazivanje beauty vještina. Ako imaš volje i dovoljno si kreativna, ne boj se poigrati s kistovima.  

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0