Beauty

Isprobala si mnoge kreme, ali ne funkcioniraju? Možda će ovo pomoći da ti lice postane mladolikije i blistavije

  • Nova linija ljepote iz Medexa dolazi u obliku dodataka prehrani u kapsulama za lijepu kožu: to su Ceramidi i Hyaluron
  • Ovi proizvodi omogućuju da svoju kožu nahraniš iznutra te postigneš željeni blistav, svjež i mladenački izgled kože
  • Riječ je o bezglutenskim i veganskim proizvodima obogaćenima aktivnim sastojcima s klinički dokazanim djelovanjem

Zdrava i blistava koža san je svake žene! Mnoge od nas su sklone sat i sate provesti u potrazi za idealnom kremom za koju vjerujemo kako će u tren ona riješiti sve naše probleme s kožom. Nažalost, nerijetko nismo svjesne kako površinsko rješavanje problema nije dovoljno - treba nam korjenita promjena iznutra!

Nutricionisti se vole poslužiti frazom "ono si što jedeš", a ona nas upućuje na to koliko je pravilna prehrana važna za optimalno djelovanje cjelokupnog organizma. To se uvelike odnosi i na izgled naše kože. Od velike pomoći mogu biti dodatci prehrani u obliku kapsula za lijepu kožu, a dvije takve pronašli smo u novoj liniji slovenskog kozmetičkog brenda Medex. To su Ceramidi i Hyaluron, dva anti-age proizvoda obogaćena aktivnim sastojci s klinički dokazanim djelovanjem.

 | Autor:

Zašto uzimati dodatke prehrani za kožu u obliku kapsula?

Za početak, važno je odgovoriti na pitanje spomenuto u podnaslovu. Nanošenjem kreme ili seruma rješavamo posljedice koje se na našoj koži pojave izvana. Primjećujemo ih kao suhu ili masnu kožu, bore ili problematičnu kožu. To su kombinirane posljedice starenja, vremenskih utjecaja ili raznih drugih oblika oksidacijskog stresa.

Ipak, djelovanje na površinsko očitovanje problema nije dovoljno te valja sagledati kako možemo reagirati na izvor koji uzrokuje te posljedice. Tu na scenu stupaju dodatci prehrani! Učinkovita apsorpcija aktivnih sastojaka kroz probavni trakt omogućuje nam da svojoj koži pružamo potporu kroz unutarnje slojeve kože. Tako u svoje tijelo unosimo koncentrirane hranjive sastojke koji redovitom konzumacijom poboljšavaju njezin sastav.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Ilustrativna fotografija

Hidratacija i elastičnost kože s ceramidima

Ceramosides™ su koncentrirani bioaktivni lipidi pšenice koji poboljšavaju apsorpciju i metabolizam ceramida. S godinama se njihova količina u epidermisu smanjuje, zbog čega koža gubi vlagu i elastičnost. Proizvod pred tobom je sjajan izvor svježih ceramida koji pridonose hidrataciji i elastičnosti kože po cijelom tijelu. Dermatološka ispitivanja su pokazala kako su prvi učinci vidljivi već nakon 15 dana korištenja.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon Kapusle Ceramidi Uz ceramide, ove kapsule sadržavaju i vitamine A, C, E te cink. Njihova kombinacija doprinosi održavanju zdrave kože, zaštiti stanica od oksidativnog stresa te stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože. Jedno pakiranje sadrži 20 Ceramidi kapsula, a njegova preporučena cijena iznosi 149,79 kuna.

Ovaj je proizvod u prvom redu namijenjen osobama koje pate od suhe kože. Preporučena dnevna količina iznosi jednu kapsulu koju valja uzeti s 2 dl vode. Preporučuje se redovita uporaba najmanje 60 dana kako bi se postigla glatka i navlažena koža.


Smanjenje bora s hijaluronskom kiselinom

Starenjem se lanci hijaluronske kiseline razgrađuju i skraćuju, koža gubi čvrstoću i elastičnost te se pojavljuju bore i opuštenost kože. Sadržaj kapsula Hyaluron pomoći će ti u otklanjanju ovih problema.

One sadrže patentiranu hijaluronsku kiselinu ExceptionHYAL® Star koja ima širok raspon veličine čestica koje su također prirodno prisutne u ljudskoj koži. Istraživanja su pokazala kako se nakon tjedna konzumacije ovog proizvoda smanjuje vidljivost bora te povećava elastičnost i čvrstoća kože, što doprinosi svježem i mladenačkom izgledu kože.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon Kapsule Hyaluron

Preporučena dnevna količina iznosi dvije kapsule koje je potrebno uzeti s 2 dl vode. Za vidljive učinke preporučuje se redovita uporaba najmanje 30 dana. Ovaj proizvod je prvenstveno namijenjen svima koji imaju zrelu i umornu kožu, a njegova cijena iznosi 169,76 kuna.

Što je zajedničko ovim proizvodima?

Riječ je o bezglutenskim anti-age proizvodima namijenjenima za postizanje blistavog i svježeg izgleda kože, koji su zbog svog sastava primjereni i za vegane. Krase ih aktivni sastojci s klinički dokazanim djelovanje. Kapsule Ceramidi i Hyaluron možeš pronaći u Medexovoj internetskoj trgovini, DM drogerijama i najbližoj ljekarni.

Photo: Shutterstock

Komentari 0