Beauty

Isprobala sam umjetne nokte. Koliko su dobri?

Novinarku miss7 Kristinu suočili smo s njenim najvećim beauty užasom. Dugim noktima. I još k tome umjetnim dugim noktima. Koliko su izdržali? I koliko je ona izdržala s njima na rukama?

Nail art trend je koji ne jenjava. Čas ti se čini da umjetne nokte svi nose, čas shvaćaš da ih neki mrze iz dna duše. Nisam fan umjetne ljepote. U životu nisam nosila umjetne trepavice, ne znam kako točno funkcionira steznik, a umjetni nokti su mi druga galaksija. Možda sam dva, tri puta vidjela duge njegovane I LAŽNE nokte koji su mi se svidjeli. No toliko ih žena nosi, možda tu ipak ima nečeg.  | Autor: miss7 miss7

Mada su prva pitanja koja su mi se nametnula bila kako ću tipkati? Kako ću stvljati leće? Kako ću prati suđe? A još sam i nespretna... No, možda se i druge cure to pitaju. Zato, nosit ću umjetne nokte tjedan dana pa da vidimo!  | Autor: miss7 miss7

Prema savjetu, odmah sam kupila te najbolje na tržištu. Dolaze u paketu od 100 komada, što mi se učinilo doista previše. No, shvatila sam da je opravdano imati toliko noktiju u jednom pakiranju. Jer, naime, pucaju...

TO PUCA, TO SE SKIDA S NOKTIJU, TO SE NE ODRŽAVA NA NOKTIMA!

 

Započnimo s nedjeljom kada sam zalijepila nokte. Imam neproporcionalno malu šaku, pa i nokte i tako sam, mučenica, odlučila kombinirati veličine. Nokat za kažiprst je išao na palac, onaj za srednjak išao je i na kažiprst i na srednji prst, a zadnja dva su koliko toliko pristajala. Ljepljenje je jako neuredan posao, pogotovo za nekog tko pritom tipka po mobitelu. Nokte sam prvo polijepila na krivu stranu (zaključila sam da prozirniji dio nokta stoji gore - ne Kristina, ne stoji!). Nakon što sam ipak nekako montirala "kandže" s viškom superljepila na kožici, sjetila sam se da nisam skinula leće.

Nakon 50 različitih videa beauty blogerica koje te uče kako izvaditi i umetnuti leće odlučila sam krenuti nekom svojom logikom. Desno oko - leća uspješno izvađena nakon 2 minute (inače, to traje 3 sekunde), ali uspješno zato što je lijeva bila borba do krvi. Nakon iziritiranog crvenog oka sam pogledala video blogericu koja kaže kako leću treba zagrebati umjetnim noktom? Zvuči suludo ali ZAPRAVO je UPALILO. Stavljanje leća ujutro je prošlo puno bolje - ni jedne puknute kapilare! A onda tuširanje. Pri otvaranju šampona nokat s prstenjaka rekao mi je la pa-pa i otišao u zemlju izgubljenih umjetnih noktiju.

p.s. Minus jednu leću računamo (to je bio trenutak kada sam shvatila da ću nokte nositi 2, a na 7 dana!).  | Autor: miss7 miss7

Odijevanje
Cure s umjetnim noktima bi trebale nositi haljine i suknje s elastinom, zaključila sam nakon što sam se 10 minuta mučila sa zakopčavanjem 5 gumba na trapericama. A košulja? -  presvukla sam se i obukla običnu pamučnu majicu bez kopčanja, čisto da ubrzamodijevanje. Eh da, u dva dana sam ostala bez 2 para najlonki. Isto tako nije dobro često ići na WC, gdje su se nezgode s noktima u najlonkama i dogodile.

Na poslu su mi iz obijesti dali da otvorim paket tekućih ruževa. 3 sata kasnije kutija je bila otvorena. Šala, nije na kraju opće otvorena, ali sam nakon 3 minute kopanja po ljepljivoj traci odustala. #NijeZaLjenčine

Jelo
Prva priprema salate - još jedan nokat bye-bye! Ne jer sam se porezala dok sam gulila krastavce ili sjeckala salatu. NOKAT mi je ZAPEO ZA ORMARIĆ! I da, baš kao u filmovima odletio u svježe opranu salatu. Jela sam vilicom, pa nisam imala problema s ostacima hrane na noktima. Kada sam krenula praviti juhu sam se ipak susrela s poteškoćama - svi začini koje sam stavila ostali su mi u noktima!

Češkanje i slično
 Maknuti kosu s lica, počešati se po tjemenu ili popraviti višak ruža na usnama - užas! Onaj zvuk prelaženja umjetnog nokta po koži  graniči sa zvukom grebanja vilice po tanjuru. I još nešto: nisam mogla prestati lupkati po stolu, što je kolege izluđivalo i nasmijavalo do besvijesti. 

Čišćenje i spremanje
Kada je došao red na čišćenje kuće, mogu samo biti zahvalna što su do utorka (znam jadnica sam, nosila sam ih ravno 2 dana) skoro svi nokti već popadali. Tako da je čišćenje kade i umivaonika bilo koliko toliko lako. Dok je veći problem bio namještanje kreveta. Još jedan nokat manje.

 | Autor: miss7 miss7

Trening
Sklekovi na šakama, prebacivanje gume, girje, rad s bućicama... Toliko je toga u teretni što je potencijalna opasnost za umjetnu ljepotu. Ne razumijem kako ljudi s umjetnim noktima vježbaju... Postoje li neke rukavice za boks s prostorim za nokte? Što je s curama koje treniraju borilačke sportove? A onima koje sviraju nešto?

 | Autor: miss7 miss7

Zaključak

Nokte sam nosila 2 dana, više od 10 puta sam nanovo lijepila dodatne nokte (sad shvaćam pakiranje od 100 komada), napravila sam si ranice na tjemenu, uništila najlonke, odustala od nanošenja šminke rukama (ali super su za popravljanja crtice od ruža ili micanja krmelja iz očiju. Dakle, ipak sam našla dvije korisne stvari! Nisam ih stigla ni obojiti u neku jaču boju, a i bolje da nisam, stalno su padali. Plan da ih nosim tjedan dana je propao - pitam se je li tako zbog manjka koncentracije, mojih premalih noktiju ili moje smotanosti. 

Reći ću samo: tko voli, nek` izvoli. Curama koje nisu još probale, ali žele mogu reći samo naprijed, ali budi svjesna da ćeš morati život okrenuti naglavačke i sve najjednostavnije, svakodnevne stvari raditi drukčije. Podređeno lijepim dugim noktima. Samo što se onda postavlja pitanje služe li oni nama ili mi njima? Ja nisam promijenila mišljenje, nokte, i to svoje, nosit ću kratko podrezane. 

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marina.0208

    Znaci, bez ljutnje ali članak ti je odraz toga kakva si novinarka.... otprilike ko da si uzela brasno i stavila ga u kalup i onda u pecnicu i onda pisala kako je to grozan kolac, kako nije uspjelo bla bla. ... prikaži još!
  • sofija

    Oprosti ali ovo što si ti napisala nema veze s vezom. Kao prvo sve cure koje nose umjetne nokte ne nose ovo što si ti nosila na noktima. Ti si uzela najobičnije tipse i nalijepila ih na nokte, to niti ... prikaži još!