Beauty

Isprobala sam popularni puder u sticku i saznala vrijedi li novca

Inovacija u svijetu kozmetike drogerijskog ranga sve nas ugodnije iznenađuju. Je li Maybelline Superstay puder u sticku dio pozitivnog trenda?

Maybelline nam je jedan od omiljenih drogerijskih brendova i, kroz godine, sve je veći broj njihovih proizvoda koje volimo. U maskare smo već odavno potpuno zaljubljeni, a neki od pudera već su odavno prošli naše zahtjevne testove. Zanimalo nas je hoće li se isto dogoditi i s njihovim najnovijim puderom - Maybelline Superstay Multi-use puderom u sticku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Novi puder dolazi u prilično zanimljivom pakiranju. Naime, izgleda poput bijele, debele olovke koja ima dvije strane. S jedne se nalazi sam puder, dok je s druge spužvica koja služi blendanju pudera. Dakako, tijekom ove recenzije već ćemo ti otkriti je li ova spužvica ispunja svoju funkciju beauty blendera.  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Količina ovog pudera, zaovu cijenu, moramo priznati, prilično je malena. U ''olovci'' ima 7,5 grama proizvoda što je daleko od prosječne količine pudera koje najčešće kupujemo u drogerijama. Za usporedbu, Maybellineov klasični Superstay ima količinu od 30 ml. Cijena ovog pudera kreće se oko 80 kn (iako je često na popustu) pa računica kaže da je, za tu količinu proizvoda, čak i skup. Što se nijanse tiče, odabrala sam nijansu 021 Nude Beige. Riječ je o nijansi roskastog podtona. Moguće da je, za moj ten, pomalo preroza, ali ostale su naprosto bile previše žute za moj podton kože.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Nakon prvog swatcha na ruci, odmah mi je bilo jasno da nije riječ o puderu za suhu kožu ili, pak, kožu s isušenim dijelovima. Ipak, s obzirom da mat finiša, šanse da će odgovarati mojoj masnoj koži bile su znatno povećane. Na koncu, krenula sam s nanošenjem pudera izravno iz pakiranja. Pokušala sam koristiti spužvicu iz pakiranja, ali shvatila sam da naprosto previše razvlači puder i smanjuje pokrivnu moć. Nije mi se baš svidjela pa sam koristila običnu spužvicu koju već imam. Sve u svemu, moj prvi dojam je bio jako dobar. Puder se prekrasno nanosio, jako fino stopio s kožom, izgledao je prirodno i, da, finiš mu se ipak ne suši potpuno mat. Rekla bih da je 80 posto mat, ali ipak ima malo prirodnog sjaja kože. Osim toga, uspješno je pokrio nekoliko nepravilnosti na mojoj koži, ali isto tako se ''zalijepio'' na dio koji je bio blago isušen. Dakle, ovo definitivno nije puder za suhu kožu.  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Puder pod prirodnim i pod umjetnim svjetlom Ipak, nakon samo dva ili tri sata nošenja, puder mi je skliznuo s podučja oko nosa koje je oduvijek bilo moje kritično područje. Zasjajila mi se brada te obrazi. Do isteka 4 sata, izgledala sam kao potpuni kaos. Mislim, nisam uočila da oksidira, ali s moje masne kože - samo je ispario. Dakle, unatoč prekrasnom prvom dojmu - ipak ne. Ovo je divan puder za slikanje.  Ili je, pak, namijenjen osobama veoma zahvalne, normalne kože bez poteškoća s pretjeranim mašćenjem. Ako si jedna od sretnica s kožom bez problema, uživaj u svom novom super puderu. 

Možda vas zanima 7 najboljih drogerijskih pudera svih vremena Rubrika Beauty Beauty

Sve u svemu, ako u obzir uzmem fin nanos, lijepu teksturu, osjećaj ugode i dobru pokrivnu moć, a na drugu stranu gramažu proizvoda te trajnost pudera, ovaj puder od mene dobit će ocjenu 3. Jesi li ga ti već isprobala?

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0