Beauty

Isprobala sam novi dezodorans sa srebrom o kojem svi pričaju - je li zaista toliko učinkovit?

  • Znojenje je fizološki proces koji dolaskom toplijih dana može postati obliniji te zahtijevati promjenu preparata 
  • U vlastitoj sam potrazi za učinkovitim dezodoransom željela pokriti nekoliko važnih kriterija: prirodne sastojke, ugodan miris i snažnu zaštitu
  • Odlučila sam isprobati dezodorans njemačke prirodne kozmetičke kuće 'Bioturm' koji u sebi sadrži mješavinu minerala i mikro-srebra

Svako ljeto ista priča - visoke temperature, vlaga, pojačano znojenje i potraga za dezodoransom koji će sve to izdržati. Ove sam se sezone posebno zainteresirala za kozmetiku koja u sebi sadrži prirodno obrađeno mikro-srebro, a koja u ponudi ima i različite tipove dezodoransa. Odlučila sam testirati Bioturmov 'Silber-deo' roll on koji u sebi sadrži mješavinu minerala i mikro-srebra koji učinkovito smanjuju znojenje pa se osobito preporučaju kod obilnog znojenja.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Antibakterijsko djelovanje mikro-srebra pomaže kod neutraliziranja bakterija koje prouzrokuju neugodne mirise, a zbog svoje veličine ne prodire u kožu već ostaje na njezinoj površini i djeluje do sljedećeg pranja. Dobiva se posebnim postupkom pomoću vakuuma i to bez ikakvih kemijskih dodataka i zbog toga je izvrsno za primjenu u prirodnoj kozmetici. Praktična ambalaža i drvenasti miris su me oduševili na prvu i jedva sam ga čekala isprobati.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Temperatura se tog dana penjala do 30 celzijevaca i poslužila mi za obavljanje ultimativnog testa izdržljivosti. Nanijela sam ga ujutro poslije tuširanja i za svaki ga slučaj ponijela sa sobom na posao. Obavila sam jedan sastanak, kraće snimanje, trčanje do trgovine za vrijeme pauze i nakon posla, a cijelo ga to vrijeme nisam niti jednom obnovila! Tek sam krajem dana shvatila da me ugodan miris još uvijek prati, a nisam primijetila ni neke veće lokve ili žute tragove ispod pazuha. Dezodorans je opravdao sva moja očekivanja i toplo ti ga preporučam. Možeš ga naručiti na Bioturmovoj web stranici za 76,00 kuna, a dolazi i u obliku kreme i spreja. 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0