Beauty

O ovom serumu svi pričaju. Vrijedi li ga kupiti?

  • U ruke mi je došao ANEW Renewal Power serum, jedan od niza seruma koji brend AVON nudi. U 7 dana obećava 7 značajnih rezultata: od smanjivanja finih bora do čvršće, glatkije kože zdravog sjaja
  • Ovo se mora isprobati jer sadrži inovativni sastojak Protinol™ koji udvostručuje kolagen te koži vraća kolagen I i kolagen III – koji imamo samo kao bebe!
  • Nakon 7 dana korištenja ovog laganog seruma predivnog mirisa i prihvatljive cijene bih ga toplo preporučila i to svima doslovno - slaže se sa svim tipovima kože i može koristiti u bilo kojoj dobi. Moju 40+ kožu je vrhunski hidratizirao. Je li previše reći da je preporođena?

Ono što je nekad bilo dovoljno - dohvatiti kremu koja se slučajno nađe pri ruci, staviti je jednom dnevno (ako) i blistati čak i nakon neprospavane noći više nije moguće. Za mene ti su dani prošlo svršeno vrijeme već duži niz godina. Oh, da, moja je koža posljednjih godina jako prohtjevna. Uvijek je bila „žedna“, i sa 30, a svaka žena koja je prešla tridesetu, a kamoli četrdesetu zna da s kožom lica i vrata više nema švercanja.

Blago zatezanje i peckanje nakon umivanja nekad mi se činio kao najveći problem, tamo u dvadesetima kad većina žena počinje razmišljati o njezi i otkrivati koja im krema odgovara. Sad se taj osjećaj isušenosti i „žeđi“ kože može pojaviti i dva ili tri dnevno i to između nanošenja njege! Zapravo imam dosta zeznutu kožu, suhu, osim u T zoni i vrlo tanku (kaže moja kozmetičarka) pa se onaj pubertetski blagoslov čiste kože bez ijednog prištića s godinama počeo pretvarati u pravu muku – nikada dovoljno hidratacije i jako je teško pronaći proizvod koji će zadovoljiti sve potrebe.

Anew Renewal Power serum za lice | Autor: miss7 miss7

U nekom trenutku shvatiš da „samo“ krema nije dovoljna. Da treba posegnuti za jačim oružjem u borbi za čvršću kožu, njegovanu, i koja po mogućnosti sjaji, a protiv mrskih nam bora – serumom. U ruke mi je tako došao Avon ANEW Renewal Power serum, jedan od niza seruma koji ovaj brend nudi. Naravno, kao i svi serumi na tržištu općenito i ovaj obećava sjajne rezultate u određenom periodu (ANEW u sedam dana), no ono što ga izdvaja je inovativni sastojak Protinol™ koji, kažu, dvostruko pojačava kolagen u koži te vraća kolagen I i kolagen III – koji imamo samo kao bebe. Hm, kožu poput bebine u četrdesetima ne možeš očekivati, ali bilo bi neodgovorno ovako nešto ne probati. Dakle…

Riječ je o serumu lagane formule – i doista je lagan. Osjećaj na dlanu kad ga istisneš iz bočice je „vodenast“, a ne mastan i težak. Makar moram reći da je prvi, prvi dojam nježan, puderast, vrlo privlačan miris koji šarmira nosnice. No, vratimo se performansama.

Ova lagana formula s lakoćom se nanosi i upila se u trenu u kožu. Naravno, da sam se odmah pogledala u ogledalo: jesu li bore nestale? Naravno da ne, ali čovjek se uvijek nada. No to je bilo tek prvo nanošenje, pričekajmo sedmi dan!

Anew Renewal Power serum za lice | Autor: miss7 miss7

Nakon svake primjene (serum sam, prema uputama nanosila ujutro i navečer) koža je doista djelovala svježe i blistavo. I to doslovno blistavo – kao da se na njoj stvorio neki sjajni film. Ipak, činilo mi se da je ova lagana formula prenježna za moju zahtjevnu kožu kojoj hranjivih tvari očito treba u većoj količini. Nakon jednog dana dvojbi je li ANEW Renewal Power serum proizvod baš za mene, pažljivije sam pročitala upute za korištenje. Uvijek čitaj upute! Lijepo piše da uz nanošenje seruma ujutro i navečer treba nastaviti njegu hidratantnom kremom. Ja sam prvi dan iskušavala kako radi serum sam i nisam bila potpuno zadovoljna.

No idućih je dana sve sjelo na svoje mjesto. Kombinacija ovog seruma s njegujućom kremom koju sam i prije koristila pokazala se optimalnom. Koža lica i vrata, tog izdajice godina, bila je ljepša, djelovala je njegovano i apsolutno bolje hidratizirano nego prije. Formula ANEW seruma (osim Protinola™ sadrži i niacinamid koji štiti vlakna kolagena i obnavlja stanice) očito je tome pridonijela jer nije bilo druge promjene u mojoj beauty rutini.

Anew Renewal Power serum za lice | Autor: miss7 miss7

Serum zahtijeva i dodatni proizvod za njegu (bilo koju kremu koju inače koristiš), ali to je i njegova prednost - lagana formula je pogodna za korištenje bez obzira na dob i tip kože. Drugim riječima, namijenjena je svima i daje rezultate. Moja je koža sad apsolutno bolje hidratizirana, a znamo što to znači – izgleda zdravije, mlađe, bore su manje primjetne, a lice, bez pretjerivanja, blista.

Ukratko – preporučila bih! Bez obzira koliko godina imaš i koji tip kože imaš jer hidratacije nikad ne može biti previše, posebno u ovim zimskim mjesecima kad je koža posebno sklona isušivanju. ANEW Renewal Power serum tu zadaću obavlja više nego dobro. A cijena? Još nisam govorila o cijeni - a ona je više nego prihvatljiva - 110 kuna. Još jedan plus.

Photo: Shutterstock

Komentari 0