Beauty

Isprobala sam najskuplji i najjeftiniji dezić u Hrvatskoj

Iako ga uzimamo zdravo za gotovo, dezodoransi su je jedan od ključnih kozmetičkih proizvoda. Odlučila sam ih testirati i prema kriteriju cijene

Iako nam je potreban tijekom cijele godine, dobar dezodorans zlata vrijedi najviše u ljetnim mjesecima. Dugogodišnje isprobavanje raznih dezodoransa mi daje zaključiti jedno: za dobar dezodorans u prosjeku izdvojim od 15 do 25 kuna, ništa drastično (najčešće je riječ o istim dezićima, ali ovisi jesu li u danom trenutku sniženi ili redovne cijene). No kakvi su zapravo oni jako, jako skupi dezodoransi, koje u drogerijama gotovo drže pod ključem. Koliko može koštati najskuplji dezodorans u Hrvatskoj? Google mi je nakon malo razmišljanja odgovorio - 486 kuna, može se nabaviti u Douglas drogerijama, i dolazi s potpisom brenda Sisley. Za najjeftiniji dezodorans sam jednostavno odšetala do prvog Lidla, u kojem sam pronašla antiperspirant Cien po cijeni od 9.89 kuna. I onda sam se bacila na testiranje proizvoda - jedan dan sam isprobala najskuplji dezodorans u Hrvatskoj, drugi dan najjeftiniji dezodorans na našem tržištu.

 

A post shared by Sisley Paris (@sisleyparisofficial) on

 

ON MIJENJA MIRISNE NOTE

Kako nisam mogla dočekati otvoriti to pakiranje, prvi odabir za test bio je Sisleyev dezodorans Eau de Campagne. Pakiranje je bilo neočekivano luksuzno, ipak se riječ o parfemu u obliku dezodoransa. I prva zabluda: ne prska se poput običnog dezodoransa već pumpicom poput parfema - u malim "špricevima". Moram priznati - na prvu je miris preintenzivan, no vidi se da je riječ o parfemu; tijekom dana  mirisne note su se mijenjale... Nanijela sam skupi dezić ujutro i požurila na posao koliko su me noge (i cipele na  dnevnu petu) nosile - počela sam se znojiti kao u Sahari. Kako je u tom času i nogometno ludilo zahvatilo sve medije i miss7 redakcija se preznojavala unatoč klimi. Dan je bio kišovit, ali neobično sparan, a u jednom trenutku sam, vozeći se liftom, osjetila ugodan, svježi, miris limete. Moj luksuzni dezić  promijenio je mirisnu notu! Obožavala sam ovaj miris! Kako je moguće da jedan miris koji je kiselkast i muškast pri prvom nanošenju nakon nekoliko sati postaje predivan ljetni miris? A kad sam maramicom na toaletu obrisala pazuhe bili su suhi! Obično nakon intenzivnog znojenja dezodorans ostavlja ljepljivi trag na koži, no to se ovdje nije dogodilo.

 | Autor: miss7 miss7 Sisley, 486 kn, Douglas

 

JAKO PEČE

Tijekom dana imala sam još jedan intenzivan nalet znojenja - kada sam snimala live. Nakon posla krenula sam kući javnim prijevozom. Klima je bila tropska, no dezić se nije dao. Čim sam kročila nogom u klimatizirani stan, odahnula sam i shvatila da se dezić opet dobro držao. Kasnije: spremanje za teretanu prije koje uvijek depiliram pazuhe - jako loša odluka. Pokazala se lošom i za moj dezić, koji je naravno sadržavao alkohol pa su mi pazusi gorjeli. Trening sam odradila kao velika (više me nije peklo), a ugodni, sekundarni miris dezića/parfema me i dalje pratio. Sve u svemu - drago mi je da sam ga probala.


MIRIS DJETINJSTVA

Nekoliko dana kasnije sam probala i najjeftiniji dezodorans na tržištu. Ovaj Cien dezodorans bio je Antiperspirant Spray Invisible koji za razliku od parfemskog dezića nije sadržavao alkohol, a na spreju je bilo naznačeno da traje 48 sati. Neka avantura počne. I bgome je bila avantura. miss7 redakcija se uputila na doček nogometaša na trg u 10 sati, a ja sam nanijela jeftini dezodorans baš za ovaj poseban događaj. Miris? Pa recimo da me podsjeća na dane osnovne škole kada su dezići jednostavno tako mirisali. Znam da su ukusi različiti, ali ja baš ne volim slatkaste cvjetne mirise! Baš takav je bio Cienov antiperspirant. Svejedno, obukla sam dugu lanenu košulju pa se nisam previše zamarala tim "finim" mirisom, tkanina ga je malo zatomila, što ne bi bio slučaj da sam odabrala majicu bez rukava.

 | Autor: miss7 miss7 Cien, 9.89 kn, Lidl

No, taj dan je sve pošlo po krivu - razina stresa? 11 od 10. I tako sve do 17 popodne kada sam shvatila da nogometaši neće tako skoro doći, a video koji smo snimali neće se sam montirati. Ukratko cijelo sam vrijeme bila preznojena. I kada sam konačno stigla doma oko 18 (gužve u prometu su bile očekivane) te malo odmorila - sjetila sam se: pa ja testiram najjeftiniji dezić na domaćem tržištu.

Možda vas zanima Testirala sam 5 dezodoransa bez aluminija - i ovaj je najbolji! Rubrika Beauty Beauty

Nisam bila više znojna, imala sam blago ljepljivi ostatak dezića na pazusima, a miris slatkoće se u potpunosti izgubio. Do kraja dana sam još obavila nekoliko poziva, montirala popratni video i večerala, sve do odlaska po tuš. Bila je ponoć, miris ispod pazuha nisam osjetila doslovno nikakav te sam zaključila da bih ovaj dezić mogla prema svim njegovim performansama koristiti bez ikakvih problema. Uz uvjet da nema mom nosu ovako neodgovarajući miris. Ali, tko voli floralne mirise... 

 | Autor: miss7 miss7

Zaključak:

Koliko god je zanimljivo testirati luksuzna pakiranje, a pogotovo dezodorans koji košta kao dvije studentske dnevnice, mislim da bi se rijetko tko upustio u kupovanje takvog proizvoda. Ipak se radi o potrošnom proizvodu koji bi trebalo pametno birati prema vlastitim potrebama. I najbitnije - ovo nije dezodorans za svakodnevnu upotrebu, nego parfem u obliku dezodoransa kojem funkcija nije štiti pazuhe od znojenja, nego ga nanositi poput parfema - na vrat, kosu i zapešća.. Što se tiče najjeftinijeg dezodoransa na tržištu - ima prolaznu ocjenu jer je ispunio svoju funkciju, no miris slatkoće je nešto što mu se ne može oprostiti. Držat ću se svog provjerenog recepta - dezodoransa koji me mirisom podsjeća na dječje pudere u prahu i ostavlja baršunasti trag ispod pazuha!

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvaMil1980

    Koji to deo koristis ako se smije pitat? Obozavam miris djecijih pudera!!! Hvala!!!