Beauty

Isprobaj! Trik za biranje idealne boje korektora za podočnjake

Dok jedni tvrde da bi korektor trebao biti narančasti ili žuti da izbalansira boju podočnjaka, drugi se kunu u korektore dvije nijanse svjetlije od ostatka lica kao ključ za dobar highlight dok ostali uzimaju korektor boje pudera. Što je ispravno?! Izgleda, upravo ovaj super jednostavan trik

Podočnjaci su jedan od onih dijelova tijela kojem uvijek dajemo puno pažnje, a u stvari nemamo formulu za rješavanje problema koje nam stvaraju - postoje estetski tretmani koji ih privremeno uklanjaju, stvaraju se različite kremice, serumi i boosteri, kao i korektori svih tekstura, no na kraju nijedan od tih proizvoda ne daje trajno zadovoljavajuć rezultat.

Zato ćemo ti otkriti trik koji će idealno, skoro neprimjetno stopiti tvoj korektor na podočnjacima s ostatkom lica - i pritom ih, naravno, prekriti!

Vizažistica Katie Jane Hughes jedna je od onih koje pratimo jer ima fantastičan fokus na stvaranje zdrave, sjajne kože, a pritom niti jednu svoju fotografiju ne uređuje u Photoshopu. Na nedavnom tečaju u New Yorku otkrila je neočekivan trik za pronalazak precizne boje korektora za prikrivanje podočnjaka, kojega je kaže sasvim slučajno otkrila i od tada ga primjenjuje na sebi i na svojim poznatim klijenticama, primjerice Rosie Huntington-Whiteley. 

Možda vas zanima Je li novi Maybelline Super Stay puder zbilja toliko dobar? Rubrika Beauty Beauty

Tajna leži u prostoru između nosa i jabučice obraza - zvuči čudno, ali ta pozicija je u stvari jedina na licu koja ne podliježe crvenilu i bojom je najneutralnija. Biraš li korektor prema tom dijelu kože dobit ćeš svoju neutralnu nijansu koju ćeš zato vrlo jednostavno stopiti s ostatkom lica. Katie Jane ne voli presvijetle ili ružičaste korektore jer nekad mogu samo ružno naglasiti podočnjak u kakvom sivkastom podtonu, dok s ovim trikom uvijek dobije optimalno pokriveni podočnjak i neupadljivost. Na prvu će ti se ta nijansa korektora činiti pretamna, no blendanjem ćeš primijetiti da se u stvari idealno stapa s ostatkom boje tvoja lica. 

Nakon toga, sve što trebaš je korektor lagano učvrstiti puderom u prahu ili kamenu kako bi se tamo i zadržao ostatak dana. Dobra fora, zar ne?

Photo: Instagram

Komentari 0