Beauty

Iskoristite tuširanje da zaštitite zdravlje svoje kože

Otkrijte što znači zdrava koža i kako je postići. Svi misle da je tuširanje dobro i da ćemo biti čišći što se više tuširamo. No, zahvaljujući istraživanjima i napretku znanja o koži, znamo da se iza tuširanja krije mnogo više od toga.

Ono zapravo može narušiti zdravlje naše kože.

Što znači zdrava koža? Mogu li naše svakodnevne higijenske navike na nju utjecati?

Koža je najveći tjelesni organ. Glavna joj je funkcija zaštititi tijelo od oštećenja. Ako koža nije zdrava, narušena je njezina zaštitna funkcija.

 | Autor:

Koža ima prirodni zaštitni sloj koji se sastoji od 3 ključna elementa na epidermisu:

1. Stratum corneum: gornji, rožnati sloj epidermisa, poznat i kao kožna barijera; naša prva crta obrane od okoline
2. Prirodni faktori vlaženja (Natural Moisturizing Factors, NMF): kombinacija molekula koje privlače vodu i održavaju hidrataciju kože
3. Zaštitni kiseli omotač (pH): nalazi se na površini kože i štiti je od mikroorganizama i kemikalija te čuva njezinu vlažnost.

Ta tri elementa čine prirodni zaštitni sloj kože čija je uloga da održava zdravu floru, pravu razinu hidratacije i ispravnu pH ravnotežu (oko 4,7). Sve to pomaže da Vaša koža ostane zdrava, dobro hidratizirana, čista i elastična.

Svi se tuširaju da bi bili i osjećali se čisti, a također i da bi spriječili nakupljanje bakterija na koži koje mogu dovesti do kožnih infekcija. Međutim, proizvodi koji se upotrebljavaju za higijenu kože mogu nadražiti ili oštetiti kožu, lišavajući je njezinih lipida i djelujući na njezine prirodne bjelančevine.

Nasreću, napredak u istraživanju kože proširio je znanja o koristima i važnosti higijene kože. To je omogućilo Sanexu da ponudi formule koje podržavaju pritodni zaštitni sloj i štite ga.

 | Autor:

Novi gel za tuširanje Sanex Dermo Protector

Da bi sredstvo za tuširanje omogućilo najbolju njegu kože, mora biti blago i nenadražujuće te treba što je moguće manje djelovati na prirodne lipide i bjelančevine kože. Upravo je takav gel za tuširanje Sanex Dermo Protector.

Sanex aktivno pomaže koži da održi svoje prirodne funkcije pomoću jedinstvene tehnologije koja štiti prirodni zaštitni sloj kože: Dermo Active 3 Complex.

Novi Sanex gelovi za tuširanje sadrže DermoActive 3 Complex, kombinaciju sastojaka koji štite zdravlje kože na tri bitna načina:

1. Zaštita: koža je zaštićena kad se njezina pH vrijednost održava na prirodnoj razini, što je oko 4,7. To pomaže u održavanju zdrave ravnoteže bakterija koje žive na koži. Svi gelovi za tuširanje Sanex DermoActive 3 sadrže sastojke kao što su cink i kaprilil -glikol koji pomažu u zaštiti prirodnog zaštitnog sloja kože.

2. Dubinsko ovlaživanje: svi gelovi za tuširanje Sanex DermoActive 3 uključuju kombinaciju sredstava za ovlaživanje koja su slična prirodnim faktorima vlaženja (NMF) poput glicerina i mliječne kiseline. Namjena im je da smanje isušivanje i održe prirodnu ravnotežu vlažnosti kože.

3. pH ravnoteža: koža mora održavati prirodnu pH vrijednost oko 4,7 da bi se spriječio gubitak vlažnosti i održalo zdravlje. Svi gelovi za tuširanje DermoActive 3 imaju nisku pH vrijednost, što pomaže koži da nakon tuširanja vrati svoju prirodnu pH vrijednost i ostane zaštićena dulje vrijeme.

Photo: None

Komentari 0