Beauty 11. travnja 2014.

IPL uklanjanje dlačica za glatku kožu

Thinkstock.

Beauty centar Midi, oaza wellnessa i ljepote, je uoči nadolazećih ljetnih dana kada nosimo sve kraće odjevne komade, pripremio akciju kojoj je nemoguće odoljeti. Uklonite sve dlačice s tijela IPL metodom za samo 700 kn!

Akcija obuhvaća sedam tretmana cijelih nogu, sedam tretmana bikini zone, sedam tretmana nausnice i sedam tretmana pazuha za samo 700 kn. Na ovaj način uštedjet ćete 97% u odnosu na regularnu cijenu.

IPL tehnologija koristi svjetlo određene valne duljine i određene jačine, za trajno uklanjanje dlačica.Tamni pigment melanin, koji se nalazi u korijenu dlačica, upija svijetlo i razvija se toplinska reakcija koja uništava dlačicu, a koža ostaje netaknuta.Tretman je brz, jer se za 5 cm2 površine kože utroši vrijeme mjereno milisekundama. Npr. za prepone nam je potrebno oko 10 minuta.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Tri tjedna prije tretmana izvodi se proba.Napravi se tri do pet bljeskova, a ostatak se dlačica izdepilira.To provodimo zato da bi provjerili osjetljivost kože i da bi na dan tretmana što više dlačica bilo u anagen fazi rasta, u kojoj ih jedino možemo trajno ukloniti. Nakon tri tjedna pristupa se tretmanu. Bilo bi dobro da dan prije tretmana sami obrijete dlačice, a ako to ne učinite, učinit će to kozmetičarka neposredno pred tretman.Nakon toga nanosi se na kožu tanak sloj prozirnog gela i pomoću sonde s kristalnim vodičem usmjeravaju bljeskovi svjetla prema dlačicama.

Prosječan broj tretmana varira između tri i osam. Obično područja na tijelu (pogotovo prepone i pazuh) zahtijevaju manji broj.Većina klijentica je već nakon dva tretmana prepona zadovoljna rezultatom. Na nogama je potreban veći broj tretmana. Općenito,što su dlačice tamnije i deblje, rezultati tretmana su brži i bolji. To je zato što što će tamnija dlačica upiti više svijetla i reakcija u korijenu će biti jača.

Više saznajte na službenoj stranici Beauty Centra Midi.

Komentari 0