Beauty
Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla 1/12 Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla

Imate li ih sve? Ogovarajući make up kist "odradit" će pola posla

Svaki će vam profesionalni vizažist ili oni koji se razumiju u make up reći da je uvijek najvažnije imati dobre kistiće

Jeste li ikad vidjeli kovčežić nekoga make-up artista? O.K., sve je puno šminke, ali kistovi: kratki, dugački, debeljuškasti, razni i mazni... pa to stvarno izgleda predivno, dok se u glavi formulira pitanje - stvarno, sve mi to treba? Nije nužno da imamo sve, kaže vizažistica Ena Čavlović, ali svaki od njih ima niz prednosti. Ovisno što najviše koristite... ne izlazite iz kuće bez sjenila? Ili vas možda prepoznaju po savršeno nanesenom ružu? Možda ste tip osobe koja skuplja pudere i najviše pozornosti pridaje podlozi? Ovisno o području obožavanja, predlažemo da isprobate kistove, ako još niste, jer ne samo da ekonomiziraju trošenje proizvoda nego se tekstura stvarno drukčije sljubi s licem. Kad govorimo o strobingu i sličnim tehnikama, kistovi su tu nezaobilazni. Također, kod rumenila, sjenčanja, sjenila...

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Istodobno, njihove dobre susjede, četkice na maskarama, dolaze u niz varijanti. Za volumen, gustoću, neke izgledaju kao rakete, pa su te dlačice kraće i duže, pa zavrnute. Djeluju svemirski, a sve samo zato da bismo mi ljepše treptale. One iskusne znaju i da je kist za ruž odlična preporuka. Na taj način također se troši manje formule. Ako ne koristite olovke za usne, ovo je način za optimalno iscrtavanje i laganiji način da pogodite rub. A ne preko.

- Počet ću od pudera koji se najčešće kupuje, a to je onaj za podlogu. Kistovi za tekući puder neka budu sintetički kako ne bi ‘popili’ sav puder. Prije nanošenja podloge dobro ga je ovlažiti vodom i dobro ocijediti. Zamjena za ovakav kist može biti spužvica za nanošenje pudera koju također prije nanošenja navlažimo vodom i dobro ocijedimo. Za sve mokre proizvode obvezno koristimo sintetičke kistove, a za suhe (puder u prahu, sjenila, suha rumenila...) koriste se kistovi i četke od prirodne dlake. Imate li jako masnu kožu, dobro je imati kist za puder u prahu. Što je veći, to bolje. Za puder u prahu često koristim i kabuki kist koji ima malo gušće, prirodne dlake, za bolje fiksiranje - ističe Ena.

 | Autor: arhiva arhiva Kabuki, essence, Kozmo, 25,90 kn

Neizostavan mi je i kist za sjenčanje, odnosno blendanje sjenila. Ako niste profesionalac, dovoljno će biti nanijeti sjenilo prstima ili štapićem za uši, a na kraju ga ‘zblendati’ kistom za sjenčanje. Efekt je vrhunski, u samo nekoliko poteza. Najbitnije je dobro osjenčati naneseno sjenilo da se ne vide grubi prijelazi iz svijetlog sjenila u tamno. Obratite poznornost na to da ne bude jako širok, a ni previše uzak, nego srednje veličine. Kist za obrve mora imati laganu kosinu. Mora biti tanak i ravno rezan zbog lakšeg iscrtavanja jer su ipak osjetljive obrve u pitanju. Što je kist za obrve tanji, to ćete dobiti bolji efekt i lakše iscrtavati i definirati svoje obrve. Još jedna zgodna stvarčica koju predlažem je “fluffy” kist za highlighter. On mora biti što mekši da vam je lakše nanositi ovakve pigmente. Iako danas možemo nabaviti kremaste highlightere koje je najbolje nanositi prstima, za one pigmente u prahu ovakav kist je stvarno dobrodošao. Što mekši i nježniji, to će efekt biti bolji, savjetuje vizažistica. Ovih dana često stavljamo highlighter u kombinaciji s rumenilom, najprije ide svijetla tekstura koju ćemo onda “začiniti” nekom bojom. No sjaj je dobrodošao i inače jer licu daje poseban sjaj, no ni s time ne treba pretjerati ako je riječ o dnevnoj šminki.

 | Autor: arhiva arhiva Kistovi, Chanel, Muller, 745 kn

- Što se tiče maskara, kod njih također imamo raznih varijanti četkica. Ako imate neku jednostavniju maskaru, predlažem uvijač. S druge strane, gumiranim, tanjim četkicama moći ćete dohvatiti i one najkraće, teško dostupne dlačice. Najbolje su maskare koje idu u trokut. Onim tanjim dijelom nanosimo dlačice u kutovima i na kraju oka. Za one sretnice s velikim i gustim trepavicama najbolje su nešto šire četkice i što gušće jer bi se u protivnom mogle pojaviti grudice. Dodatnim aplikatorima ili iskorištenom maskarom, koju kasnije dobro operete, možete ih razdijeliti i počešljati - ističe Ena. Želite li mačkasti izgled, povucite četkicom poteze prema vanjskoj strani oka, a ako trebate “otvoriti” oko, vucite ih prema gore.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

- Make-up može transformirati lice, a korištenje odgovarajućih četkica i kistova upravo je ono što čini presudnu razliku između pukog nanošenja šminke i postizanja prekrasne transformacije - istaknula je Linda Cantello, međunarodna vizažistica za Giorgio Armani, nakon nedavno održanih proljetnih revija. Autorica je brojnih stilova koje želimo reinterpretirati svakodnevno, a osobito kad idemo na neki party.

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0