Beauty
1/7

Make up s Mozartove opere

64. Dubrovačke ljetne igre otvorene su izvedbom Mozartove komične opere 'Così fan tutte' u parku Umjetničke škole. Za predstavu koja je zadnji put na Igrama izvedena prije 54 godine, make up postava povjerena je Illamasqui.

Artistica iz Illamasque Ivana Bilandžija Billy objasnila je kako je ovaj angažman bio velika čast:

 | Autor:

„U Illamasqui smo iznimno ponosni što smo bili pozvani postaviti šminku za otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara - središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, mjesto stvaranja a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja. To je veliko priznanje za nas. Zahvaljujući koncentriranim pripremama uspješno smo odgovorili izazovu šminkanja umjetnika iz deset zemalja. Make up je tehnički pratio komičnu narav Mozartove opere, čime smo pokušali izraziti sve skrivene namjere tog velikog kompozitora. To nas posebno veseli.“

 | Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELL

Opernu produkciju ostvaruju fondacija Music Without Frontiers iz Londona i Agevent agencija u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama koji su audicije za pjevače održali u Stuttgartu, Zagrebu i Londonu. Scenografiju opere potpisuje svjetski priznati Charles Phu, dok je kostime dizajnirala Matija Vuica.

 | Autor:

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna Oliver Gilmour. Uz hrvatske soliste Giorgia Surjana, Nikolinu Pinko i Matiju Meića nastupaju Tzvetana Bandalovska, Sian Cameron, Kamelia Kader, Nicolas Darmanin, José Muñiz, Lucas Somoza Osterc, Ingrid Vetlesen, Galina Averina i Peter Martinčič, solisti iz Bugarske, Ukrajine, Rusije, Mexica, Slovenije i Malte.

Opera 'Cosi fan tutte' bit ce izvedena i 15. srpnja 2013. od 21:30.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Komentari 0