Beauty 22. svibnja 2014.

Idealan make up za zrelu kožu

Thinkstock.

Preduvjet za dobar make up zrele kože je adekvatna njega, a adekvatna njega znači održati kožu aktivnom i osigurati joj mogućnost prirodne regeneracije. U tome su najuspješniji prirodni preparati koji će vašoj koži osigurati sve potrebne sastojke, a time i vitalnost u kasnijoj dobi.

Naglasak je na prirodnom kako bi bili sigurni da kožu nećete podvrgnuti agresivnim supstancama koje će biti djelotvorne samo onoliko dugo koliko ih koristite. Ukoliko niste poklonik prirodne kozmetike, poželjno je birati kreme koje sadrže prirodna ulja kao na primjer ulje boražine, koje usporava proces stvaranja bora ili ulje ploda divlje ruže koje ima regenerativna svojstva s anti age efektom. Ulje sjemenke grožđa osnažuje stanice kože, dubinski njeguje zrelu kožu i također osigurava anti age efekt.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Pravilan pristup njezi zrele kože preduvjet je za dobar make up. Nedavno smo imale priliku raditi sa poznatom estradnom zvijezdom sa balkanskih prostora i uvjerile se u sve ovo što smo prethodno navele. Imale smo priliku vidjeti zrelu kožu u poodmakloj dobi koja je godinama pažljivo njegovana i iznutra i izvana cjelovitim pristupom. Takvoj koži dovoljna je bila sto postotna hidratacija, koja je naravno zreloj koži potrebna, ali sama aplikacija make upa na tako njegovanoj koži se nije puno razlikovala od make upa na mlađoj koži.

Mlađa koža je sama po sebi zategnuta i sjajna za razliku od zrele kože koja gubi tonus i bora se, manje je sjajna, upija svjetlost te joj je primarno potrebno vratiti sjaj. Zbog toga smo preporučile četiri must have proizvoda u make up torbici, a to su: tekući puder, korektor, puder u prahu i rumenilo.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Kod izbora tekućeg pudera važno je koristiti lift i anti aging teksture kao i pripaziti na nijanse istog. Zbog promjena u pigmentaciji zrele kože koja je podložna narančastim i smeđim flekama biramo uvijek za ton svjetliju nijansu koja će koži osigurati zdravi izgled, a lift i anti aging supstance dodatno osigurati sjaj.

Korektor je jedan od najvažnijih proizvoda na koji se zrela koža oslanja jer samo njime se mogu korigirati i posvijetliti duboke bore oko nosa, usana, unutarnjih kuteva očiju koje godinama postaju znatno tamnije. Posvjetljavajuči već samo i te zone osigurali ste deset godina mlađi izgled. Na područje oko očiju birajte korektor koji je ujedno i posvjetljivač. On mora biti lagane teksture i garantirati da neće od vaših već postojećih bora učiniti efekt kornjačine kože. Najbolji takvi proizvodi su Laura Mercier Secret Camouflage i By Terry – Touche Veloutee.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Puder u prahu treba koristiti samo kod masne zrele kože u vrlo kontroliranom nanosu, jer je tendencija pudera u prahu da se zadržava u borama pa nanos mora biti što je moguće tanji. Kod suhe zrele kože najbolje je izbjegavati puder u prahu kako bi zadržali zdravi sjaj koji nastojimo postići tekućim puderom.

Ništa ne može tako dobro zreloj koži vratiti svježinu kao rumenilo. Zrela koža manje je prokrvljena i samim time gubi boju na obrazima. Boja na obrazima odlika je mladenačkog izgleda stoga rumenilom, pogotovo sa shimmerom u teksturi osiguravate svježinu i zdrav izgled. Preporučujemo izbjegavati terakota i smeđe nijanse rumenila, radije birajte one koji su najsličniji rumenim obrazima.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Make up trikovi za mlađi izgled

  • „Manje je više“  glavno je pravilo u primjeni make up-a za zrelu kožu. Ne samo da smanjujemo proizvode već smanjujemo i količinu nanosa.
  • Prije nanošenja podloge važno je kožu hidratizirati kremama ili maskama koje se ne ispiru, a koje osiguravaju sto postotnu vlagu. Tako pripremljena koža vidljivo poprima lift efekt i vizualno su smanjene bore.
  • Poželjno je izbjegavati sjajna sjenila za oči koja će istaknuti bore, radije koristite mat do srednje sjajna sjenila.
  • Budući je najveći problem na licu zrele dobi problem spuštenih kapaka, cijeli make up koncentriran je na zdravi ten, svježi izgled koji osigurava rumenilo i pravilno odabrani ruž ili sjajilo. Ne upuštajte se u sjenčanje oka ukoliko imate problem spuštenih kapaka.
  • Ukoliko imate problem sitnih bora oko usana radije birajte svjetlije nijanse ruževa i sjajila jer će manje biti vidljivo njihovo izlijevanje u bore. Ako ste poklonici jarkih ili tamnijih ruževa svakako koristite olovku za usne koja će ruž držati u okviru usana.

Komentari 0