Beauty 04. ožujka 2013.

Idealan make up za kumu i djeveruše

Thinkstock.
1/7

Dan vjenčanja jedna je od onih prilika kada sve želimo izgledati apsolutno besprijekorno. Ukoliko pripadate užem krugu uzvanika, pred vama stoji poseban izazov. Vizažistica Bianka Žugelj savjetuje što učiniti u tom slučaju.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Vjenčana svečanost predstavlja veoma poseban dan, ne samo za mladence, već i za njima najbliže uzvanike. Kada se radi o ženskom dijelu, veliki dio već tradicionalne svadbene panike zasigurno otpada na postizanje savršenog make upa. Poznato pravilo glasi kako šminka u takvim slučajevima treba biti decentna te naglašavati vašu prirodnu ljepotu, ali i svečana jer se ipak radi o posebnoj prigodi.

Često se spominju kume koje zasjene mladenku ili pak djeveruše koje smetnu s uma da su dio velikog svadbenog slavlja. Prikladan make up je, baš kao i prikladna haljina, dužnost svake gošće.

Urednost noktiju i frizure je visoko na cijeni, a čak i ako inače ne nosite make up, malo sjajila i maskare mogu naglasiti najbolje na vama.

“Za svečane prilike, kao što su vjenčanja, crveni tepih i slično, uglavnom se radi o klasičnom make-upu. Žene taj dan žele izgledati elegantno i lijepo, stoga smatram da takva događanja nisu najbolja za eksperimentiranje”, objasnila je naša stručnjakinja i vizažistica Bianka Žugelj.

Zbog toga je teško govoriti o najpopularnijim trendovima za ovakve prilike. Puno toga također ovisi i o odabiru vašeg outfita. No, što učiniti ukoliko se ipak želite istaknuti? Slijedite trendove, eksperimentirajte s bojama, ali i – pazite da ne pretjerate!

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

“I dok je za mladenku prikladan isključivo klasičan, elegantan make up, kume i djeveruše si definitivno mogu priuštiti intenzivniju i otkačeniju verziju”, spremno je odgovorila Bianka.

Tako se mogu kombinirati intenzivnija sjenila, kao i sjenila u boji haljine. Što se ruževa tiče, djeveruše i kume se također mogu odlučiti za neku otkačenu, jaču boju. No, intenzivna boja ruža možda i nije najbolji izbor iz jednostavnog razloga - cjelonoćnog konzumiranja hrane i pića, zbog čega ruž brzo nestaje s usana.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kako ne bi izgledale neuredno, ruž bi se svako malo trebao popravljati, što je prilično zamorno. Naravno, postoje određeni ruževi koji se ne skidaju tako lako, što je dobro rješenje za ovakvu prigodu s jedne strane, no s druge izrazito isušuje usne, ostavljajući ih vidno oštećenima idući dan. Može se eksperimentirati sa bojama ruža i ovisno o outfitu, no uvijek je najvažnije slijediti glavno pravilo - ako se radi o jakom ružu, ne bi trebalo previše naglasiti oči i obrnuto. Kao vrlo popularan izbor, u posljednje vrijeme su se također nametnule i umjetne trepavice.

Umjetne trepavice su također dobrodošle, s obzirom da lijepo naglase oči. No, bitno je paziti da se ne pretjera sa veličinom i intenzitetom - ipak se radi o vjenčanju, a ne o maškarama”, posebno je naglasila Bianka. Smokey eyes je klasičan odabir make upa za oči, ali ako ste kuma slobodno ga začinite nekom bojom – brončanom, ljubičastom, plavom ili zelenom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Što se tiče majki i ostale starije rodbine sretnih mladenaca, pravilo je jasno - treba se držati klasičnog make upa, bez ikakvih eksperimentiranja, sa čime će se one zasigurno jednoglasno složiti. Poznata lica poput Glenn Close ili Sigourney Weaver dokaz su da možete izgledati dobro bez obzira na godine. Sijeda kosa također nije problem, ali u tom slučaju dobro je naglasiti lice nekom bojom kako se ne biste utopili u sivilu, baš kao što je dobro i odabrati neku upečatljiviju haljinu.

Make up detaljnije pogledajte u galeriji...

Više o tome kako organizirati vjenčanje sa stilom pročitajte ovdje...

Komentari 0