Beauty

I to je moguće: ubrzaj rast kose

Duga i zdrava kosa? Da, molim! Jedino što to često ne ide zajedno. A i toj kosi tako dugo treba da naraste! No, vjerovala ili ne, možemo je potaknuti da malo ubrza

Ako želiš imati dugu, snažnu kosu, pozornost treba obratiti na najrazličitije stvari, ne može čovjek vjerovati što sve može utjecati na njezin rast! I to na pozitivan ili negativan način.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Što učiniti za BRŽI RAST kose:

1. Ljuta hrana – prema mnogim istraživanjima, bezbojna i bezmirisna tvar kapsaicin, koji se nalazi u papru, potiče rast kose.

2. Biotin – vitamin kojeg sadrže avokado, jagode, špinat ili sjemenke bundeve – također potiče rast kose. Biotin se može uzimati i u obliku kapsule kao dodatak prehrani.

3. U sojinom mlijeku se nalaze izoflavoni koji imaju pozitivan učinak na rast kose. 

4. Masiranje vlasišta su pravo čudo za snažnu i dugu kosu. Stimulira cirkulaciju krvi i folikulu dlake. 

via GIPHY

Što NE SMIJEMO činiti:

1. Stalno nositi iste frizure – tko god jače veže kosu uvijek na istom mjestu, kosa puca te neće brzo narasti.

2. Prema mnogim istraživanjima stres jako usporava rast kose. Stoga, ako si pod stresom, probaj se što više opuštati, okruži se s najbližima i pazi na svoje tjelesno i duševno zdravlje.

3. Puno agresivnih proizvoda i stiliziranja šteti kosi i njenom vlasištu. Kosa se suši i puca te se tako usporava njen rast. Izbjegni uporabu figara i pegle za kosu te tu i tamo njeguj kosu hranjivom maskom.

4. Alkohol usporava metabolizam te tako negativno utječe i na rast kose. Radije napravi zdravi i ukusni smoothie.

via GIPHY

Photo: Instagram

Komentari 0