Beauty

I tebi ispada kosa?

Donosimo 4 razloga zašto je ispadanje kose normalno i kako to možemo brzo i učinkovito riješiti.

Već znamo da smo s prirodom povezane na najsuptilnije moguće načine. Kao što naš dišni sustav podsjeća na stablo, tako bi mogle primijetiti da se kosa u jesen ponaša kao lišće. Ne treba odmah pomišljati na najgore i postavljati dijagnoze. Donosimo još neke razloge zbog kojih kosa može ispadati. 

Godišnje doba

Iako smo navikle da svakodnevno vidimo opadanje kose tijekom pranja i češljanja, u jesen se broj izgubljenih vlasi može još lakše uočiti. Razlog tome je očekivana izmjena hormona iznenadnim smanjenjem sunčevih zraka. Aminexil Clinical 5 ampule iz linije za njegu kose Vichy mogu ojačati tvoju kosu i spriječiti daljnje ispadanje. Baš ove jeseni u ljekarnama možete, uz kupnju ampula, dobiti jedan tjedan tretmana gratis (dodatnih 7 ampula). Ono što možete primijeniti uz ampule kao komplementarni proizvod je Dercos Energetski šampon protiv ispadanja kose koji se može koristiti i sam kod blažih simptoma. Uz takvu njegu, još ćeš malo htjeti odgoditi nošenje zimskih kapa. 


 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 | Autor: Vichy Vichy

Stres

Jedan je od najčešćih razloga zašto se na tvojoj četki pojavljuje sve više kose! Stres dodatno djeluje na hormone, time i normalno funkcioniranje kože glave, a rezultat toga je sušenje i ispadanje kose. Dobra vijest je da će kosa ponovo početi rasti i obnavljati se nakon smanjenja stresnih događaja. Bilo bi dobro da na kraju dana, pod tušem isprobaš "uradi sam" masažu. Osim što će te opustiti, poboljšat će cirkulaciju na tom području i stvoriti bolje uvjete za rast nove kose.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Razdoblje nakon poroda 

Roditeljstvo bi moglo poremetiti tvoj raspored spavanja, ali i pogoršati postporođajno ispadanje kose. Snižavanje razine estrogena i emotivne brige u tom periodu su normalni i privremeni. Tvojoj će se kosi vratiti normalna punoća do prvih pokušaja djetetovog ustajanja na nogice. A moguće i prije. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Menopauza

Umor, valunzi, promjene raspoloženja, promjene na koži i kosi jedni su od simptoma menopauze. Promjene koje donosi menopauza možemo pokušati regulirati na različite načine. Savjetuje se što zdravija prehrana, kure čajevima i izbjegavanje loših navika. Mudri odabir za njegu kose također je bitan, a Aminexil Clinical 5 ampule će odgoditi ispadanje u ovom, ionako već izazovnom periodu života.  | Autor: Vichy Vichy

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0