Beauty

Guste, stepenasto ošišane i počešljane u stranu: Vraćaju se šiške kakve smo nosili na početku milenija

  • Nakon što su prošle godine zavjesa šiške zasjele na tron, ove su godine ponovno sve popularnije one počešljane u stranu, pod jedinstvenim kutem od 45 stupnjeva koji prkosi gravitaciji
  • Vodeći stručnjaci vjeruju da razlog njihove popularnosti leži u tome što sve više žena ponovno bira slojevito ošišane frizure koje se lijepo može oblikovati, a ove šiške divno se uklapaju u tu priču jer, ošišaju li se dobro, lijepo uokviruju lice
  • Kada je njihovo oblikovanje u pitanju, zapravo ne postoji pravilan ili pogrešan način, već imamo popriličnu slobodu igrati se s njima kako nam se najviše sviđa, no zato nema mjesta kompromisima kada je njihovo šišanje u pitanju

Točno 20 godina nakon što su šiške spuštene na stranu po prvi put postale popularne, izgled se vratio, i to ne osobito drugačiji od onog kakav je bio kad smo ga zaključali u vremensku kapsulu, misleći da će zauvijek ostati dijelom početka milenija. Nakon što su prošle godine zavjesa šiške zasjele na tron, ove su godine ponovno sve popularnije one počešljane u stranu, pod jedinstvenim kutem od 45 stupnjeva koji prkosi gravitaciji.

 | Autor: Instagram @nicolaannepeltzbeckham Instagram @nicolaannepeltzbeckham Foto: Instagram @nicolaannepeltzbeckham

Ovaj je beauty Y2K trend prva u veljači prigrlila Keke Palmer, slaveći pokretanje svoje zabavne mreže KeyTV, a ubrzo nakon nje za njezinim su se primjerom povele i Selena Gomez, Gabrielle Union te Kirsten Dunst koja, usput rečeno, s njima ne izgleda ni dana starije no tijekom nešto mlađih dana kada su ove šiške bile dio njezinog vizualnog identiteta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIG BOSS 🔑🔑 (@keke)

Kako im i samo ime govori, šiške počešljane u stranu nose se spuštene na jednu stranu čela, a iako je ovaj izgled bio gotovo pa izumro na nekoliko godina zahvaljujući ljubavi generacije Z prema šiškama na sredini čela, ove je godine uskrsnuo i vratio se kao jedan od najpoželjnijih stilova.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Vodeći stručnjaci vjeruju da razlog njihove popularnosti leži u tome što sve više žena ponovno bira slojevito ošišane frizure koje se lijepo može oblikovati, a ove šiške divno se uklapaju u tu priču jer, ošišaju li se dobro, lijepo uokviruju lice. Trend je to koji definitivno ima veze s isticanjem strukture lica, a ništa ne ističe jagodice ljepše od šiški počešljanih u stranu. 

Foto: Instagram @maryphillips, valovita kosa Možda vas zanima 5 frizura s kojima idemo na spavanje da bismo sutra imale kosu kao iz salona Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Iako će svaki frizer sigurno znati o kakvim je šiškama riječ kada kažemo da želimo šiške u stranu, važno je da veoma konkretno komuniciramo svoje želje, stranu na koju ćemo ih nositi i koliko duboko želimo da počinju. 

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

A kako ovakve šiške stilizirati? Kao i kada su bilo koje šiške u pitanju, potrebno je vrijeme da se na njih naviknemo i shvatimo kako ih najlakše oblikovati, no u pravilu će nam vikleri, fen i okrugla četka ili pak ona rotirajuća biti najbolji prijatelji. Kada je njihovo oblikovanje u pitanju, zapravo ne postoji pravilan ili pogrešan način, već imamo popriličnu slobodu igrati se s njima kako nam se najviše sviđa, no zato nema mjesta kompromisima kada je njihovo šišanje u pitanju. Kako bi izgledale najbolje što mogu, važno je da su dobro ošišane, a sve ostalo je stvar naših vlastitih preferencija.

Photo: Profimedia

Komentari 0