Beauty

Greške koje najčešće činimo pri nanošenju parfema

Parfem, za početak, morate nanositi na adekvatna mjesta, a znate li gdje ga morate držati?

Parfem se stavlja na zglobove, iza uha, na bočne strane vrata i unutarnje strane laktova. Svoj omiljeni miris obavezno držite daleko od svjetlosti jer će tako duže zadržati svoja kemijska svojstva i ostati nepromijenjen. Najbolje bi bilo da ga čuvate u originalnoj ambalaži u nekoj ladici, ali ni slučajno u kupaonici jer vlaga smeta parfemima.

Parfem nanosite izravno na kožu i to na određene točke na tijelu gdje možete osjetiti njegov učinak. U pravilu, parfem se nanosi na pulsne zone, odnosno točke na tijelu na kojima možete osjetiti puls. Na taj način će se miris širiti sa svakim otkucajem vašeg srca.

 | Autor: Getty Images Getty Images Mnogi nakon nanošenja parfema protrljaju to mjesto ne znajući da se na taj način lome molekule parfema i uništava sam miris. Parfem treba nanijeti i pustiti da sam "odradi" čaroliju. Savršen miris na tijelu možete duže zadržati tako što ćete na mjesta na koja namjeravate ga nanesete prvo staviti malo maslinovog ulja ili vazelina, pa tek onda kapljice parfema. Masnoća dulje zadržava mirise, pa će tako i parfem biti postojaniji.

Photo: Getty Images

Komentari 0