Beauty

Godišnji beauty planer za svaku ženu

Svaka žena uz današnji stil života trebala bi odrediti godišnji plan, pomoću kojeg bi se brinula o svojem tijelu na najbolji mogući način. Najbolje je krenuti od proljeća, kada svakom tijelu treba buđenje iz zimskog sna. Počnite tako da uklonite otrove iz svog tijela i znatno poboljšate svoje zdravlje i izgled.

Kao prvo bi preporučila zamatanje u termo deku (tako pospješujete znojenje, koje olakšava izlazak toksina) i limfnu drenažu (aparaturnu ili ručnu).

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Nakon detoksikacije, u rano proljeće bi već trebalo krenuti sa anticelulitnim masažama i aparatima za oblikovanje tijela, uz koje je potrebno korigirati prehranu koja uključuje jelo i piće, količinu i vrstu kretanja, pravilnu svakodnevnu njegu tijela (posebno zahvaćenog celulitom), ali i dnevne napetosti koje tijekom dana skupljamo. U kasno proljeće kao pripremu za nadolazeće ljeto, najbolje je očistiti lice mehaničkom ekspresijom.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Isto tako preporučujem dubinski obnoviti kožu lica aparatom radiofrekvencije, koja potiče stvaranje prirodnog kolagena i daje koži blistav i zdrav izgled. Na početku ljeta najviše pažnje posvećujemo njezi i pripremi svojih stopala za ljetnu obuću, pilingu tijela kao pripremu kože za sunčanje i tretmanima za hidrataciju kože kako nam koža ne bi bila dehidrirana. Jesen je vrijeme kada bi se trebali orijentirati prema oporavku kože od pretjeranog izlaganja suncu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Iako nam sunce daje preplanuli ten i potiče stvaranje vitamina D,isto tako djeluje negativno na našu kožu ubrzavajući proces starenja, isušivanja površine kože i dehidriranosti dubljih slojeva kože. Najbolje bi bilo napraviti tretmane regeneracije kože lica i tijela i piling kože koji nakon ljeta uklanja sloj mrtvih stanica sa površine kože, te na taj način omogućava bolje upijanje regenerativnih preparata.

IPL tretmane ili tretmane trajnog uklanjanja dlačica najbolje je započeti u kasnu jesen jer se tretmani izvode svaka 2-3 tjedna, pa stoga treba duže vrijeme da se dlačice u potpunosti uklone. Zimska sezona je vrlo pogodna za masaže i saune što bi trebalo prakticirati sukladno mogućnostima. One čiste tijelo od toksina, jačaju cirkulaciju, podmazuju zglobove i izvlače suhoću iz kostiju i tijela, čine kožu mekšom, jača se živčani sustav i pruža se tijelu osjećaj ugode i zadovoljstva. Ako niste u financijskim prilikama da odete na masažu ili u saunu onda možete napraviti kućnu verziju masaže i saune. Ujutro ili navečer utrljajte toplo ulje u svaki dio tijela i pričekajte 10-15 minuta da ulje upije u dublje tkivo, te se potom istuširajte vrućom vodom što će stvoriti efekt saune.

Vrhunska briga o vlastitom tijelu, neophodan je preduvjet za stjecanje zdravlja, samopouzdanja i lijepog i njegovanog izgleda tijekom cijele godine.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0