Beauty 16. svibnja 2016.

Godine i make up: Zablistajte u svakoj dobi

Getty Images.

Otkrijte kako iazbrati savršen make up koji će prekriti godine i osvježiti vas u trenu

Ma koliko god se to trudili spriječiti raznima anti-age krmama i tretmanima, godine na licu ostavljaju tragove i to treba prihvatiti. No, to ne znači da i dalje ne možete izgledati fantastično. Tu je vaš vječni saveznik u ljepoti - šminka! A evo i kako ju mijenjati s godinama...

...crveni ruž? S godinama se naše usne istanjuju, a posljedično im se mijenja i oblik. Da biste ublažili ovaj efekt, koristite ruževe svijetlih boja, koji će ih vizualno učiniti punijima. Isprobajte crvene ruževe s nijansom narančaste i koraljne, jer se lakše nanose, a i trenutno osvježavaju lice.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

...olovka za usne Ovo je osnovna anti-age strategija u određenoj životnoj dobi, jer odaje dojam punijih usana. Ipak, nemojte iscrtavati rubove usana, već im olovkom ispunite cijelu površinu – to će poslužiti kao trajna osnova za ruž. Olovka treba biti nijansu svjetlija ili tamnija od boje ruža. 

...bijeli eyeliner? To je sjajno anti-age sredstvo ako se nanosi na rubove gornjeg i donjeg kapka – duž ruba trepavica. Ipak, izbjegavajte olovku u snježnobijeloj boji – birajte kremaste, bež i svijetloružičaste nijanse jer djeluju suptilnije. Također, voditeračuna o tome da se olovka ne nagomila u kutovima očiju, pa je nanosite nakon maskare, kad se ona osuši.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

...tamni eyeliner? S godinama se koža oko očiju spušta, pa linija koju povlačite eyelinerom mijenja oblik – djeluje isprekidano i kao da je iscrtana drhtavom rukom. Zato se trebate usredotočiti na iscrtavanje rubova donjeg kapka eyelinerom u gelu ili sjenilom – tako će vam oči djelovati krupnije i mladoliko. Počnite povlačiti liniju na vanjskom kraju donjeg kapka, a zatim nastavite ka unutrašnjem kutu oka. Ipak, nemojte je povlačiti do kraja, jer ćete tako postići suprotan efekt. Savjet plus: Koristite eyelinere u svijetlosmeđim, maslinastim i modrim tonovima.

Komentari 0