Beauty

Evo kako to izgleda kad u kratkom periodu promijenite četiri boje kose

Jeste li se ikada pitali kako bi vam stajala neka boja kose? Ova djevojka isprobala je sve!

Za savršene preobrazbe zaslužna je Teuta Mesaroš, vlasnica zagrebačkog salona Teuta. 

- Za sve preobrazbe nam je trebalo dva tjedna. Tretmani su zahtjevni samo u toliko što je klijentica trebala za svaki tretman odvojiti tri do pet sati. Meni kao koloristu to nije nimalo zahtijevno već izazovno - ispričala nam je Teuta. 

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Njena početna boja je bila svijetlo smeđa s prošaranim svjetlijim vrhovima. Prva faza je bila potamnjivanje boje na korijenu i posvjetljivanje vrhova do plave nijanse da bi dobili dubinu boje i kontrast, priča nam hair stilistica.

- Zatim smo išli na izbjeljivanje kose. To je ujedno bila i najzahtjevnija faza jer je kosa prethodno tretirana i bojana, trebala sam izbijeliti kosu, sačuvati vlas i neutralizirati je u jednu hladniju bež nijansu bez žutog ili narančastog pigmenta.

Nakon plave nijanse na red je došla bakrena.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL - Kod nje je "problematično" to što je bakrena boja sama po sebi dosta nepostojana, a željela sam postići sjajnu bakrenu nijansu, ali prirodnog tona narančastog refleksa. Tamno smeđa nijansa nam je bila zadnja jer je to bila željena nijansa naše klijentice. Kod nje je izazov bio dobiti nijansu koja nije niti presvijetla niti pretamna i postojanu boju, da nije kroz par pranja "isprana" zbog prethodnog izbjeljivanja - objasnila je Teuta.

Zanimalo nas je može li se kod takvih dramatičnih preobrazbi sačuvati duljina kose.

- To ovisi o prirodnoj kvaliteti kose i o tome koliko je prethodno kosa tretirana. Ukoliko kolorist prilikom svakog bojanja maksimalno pazi na kosu te koristi vrhunske boje za kosu - apsolutno da je moguće i zadržati istu dužinu!

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL

Kod zadnje preobrazbe kosu je Teuta skratila za samo dva centimetra i to zbog želje klijentice.

- Ukoliko su kvalitetni i profesionalni proizvodi koje kolorist koristi niti jedno bojanje kose nebi trebalo biti "stresno" za kosu. Naravno da svaka kosa ima svoju granicu, ali ako je frizer profesionalac znat će i odrediti tu granicu, ono što je najbitnije i presudno su proizvodi koje će klijentica koristiti nakon bojanja. Uz dobru preporuku "kućne njege" kosa može biti i ostati odlična. Kod slabije kose se također možemo igrati s bojama, ali trebamo biti oprezniji i ne prečesto odnosno u kratkom periodu raditi velike promjene, kod nje bi trebalo sve ići sporije.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0