Beauty

Prvi smo isprobali MAC paletu o kojoj SVI pričaju!

Ako te zanima make up, sigurno si čula za MAC "Girls" palete o kojima svi pričaju. Riječ je zapravo o 6 paleta namijenjenih različitim osobnostima, a sada su dostupne i u Hrvatskoj i ... prva sam ih isprobala!

MAC Cosmetics napravio je pravu pomutnju kada je najavio "Basic Bitch" paletu sjenila u neutralnim, pretežito sivim tonovima koji fantastično dočaravaju njeno ime. Ubrzo smo otkrili kako je zapravo riječ o seriji od 6 paleta koje su namijenjene različitim osobnostima, a spaja ih jednostavno ime - "Girls"! Primjerice, "Prissy Princess" je u nježnim, pastelno ružičastim tonovima i idealna je za moderne princeze, dok je "Fashion Fanatic" u dobrom omjeru jarkih i zagasitih ljubičastih i ciklama tonova koji su stvoreni za curke koje briju na modu. Nama je u ruke došla "Mischief Minx", paleta brončanih tonova zamišljena za malu zavodnicu, i moram priznati da sam se odmah bacila na posao - intrigiralo me, je li paleta zbilja takav hit kakvom je predstavljaju?! 

Ono što nam MAC objašnjava jest da se radi o paleti s 8 sjenila i jednim highlighterom. Sjenila dolaze u kremastoj mat, satin, pearl i foil teksturi, dok je highlighter nova formula koja pruža punoću i sjaj bez osjećaja težine na koži. Između ostaloga, ovih 9 bojica možeš na licu koristiti kako hoćeš, kao sjenila, highlightere, tuš ili rumenilo, što znači da garantiraju multifunkcionalnost. Zvuči genijalno - ali je li radi? Paletu sam testirala tijekom dva dana, i jedan konkretan look, a ovo su moji dojmovi.  | Autor: miss7 miss7

Paleta na prvi dojam djeluje kao idealna dnevna i večernja paleta za djevojke koje preferiraju lookove u zemljanim tonovima. Rekla bih da je i u skupini komercijalno najtrendi paleta zbog svojih toplih momenata s narančastom i crvenom, no ovaj highlighter je svakako prilagođeniji tamnijim tonovima kože. Njegova boja je brončano-ružičasta, više no ružičasto zlato, a prekrasno izgleda kao rumenilo i sjenilo, jer za moju je kožu suviše taman da posluži kao highlighter. Kremasta mat i satin sjenila se lijepo blendaju, pigmentirana su i nadogradiva, dok pearl sjenilo blendanjem gubi na intenzitetu. Primijetila sam da ga je najbolje nanositi prstom. Što se tiče foiled sjenila, u startu moramo imati na umu da su specifična - ostavljaju trag poput razlomljene folije ako se nanose prstom, i nisu namijenjena za ostavljanje pune boje. Želiš li jači intenzitet to možeš postići korištenjem Fix + spreja i kista kojim ćeš natapkati sjenilo, a izabereš li kist za blendanje, završit ćeš s hrpetinom šljokica po oku, a vjerojatno i licu, jer ih je tako teže obuzdati. Ono što zamjeram ovoj paleti jest to što su dvije boje toliko slične da ih samo iskusno oko može razlikovati, pa se to mjesto moglo iskoristiti primjerice za jedno punije zlatno sjenilo, jer ovim foiled se ne može postići postojana zlatna boja na oku.   | Autor: miss7 miss7

Sveukupno, mislim li da se paleta isplati? Da! Cijena proizvoda koje dobivamo u ovoj paleti pojedinačno bi koštala preko tisuću kuna, a ovako ih sve dobijemo i više nego upola manje. To su lijepa sjenila s kojima je lako raditi, i prije svega imaju odličnu ideju koja ispunjava svrhu - naprosto kupiš paletu u "svojim" bojama i mirna si dok je ne istrošiš, što prije svega zvuči kao vrlo praktična i isplativa investicija. 

MAC "Girls" palete koštaju 419 kn i u prodaju dolaze od 6. listopada na svim MAC prodajnim mjestima. 

Ocjena: 5/5  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0