Beauty

Editors pick: Narančasta na očima je trend koji ne staje

Najdraže sjenilo prosječne obožavateljice make upa zasigurno je topla, zagasita narančasta boja koje je postala must-have u pregibu svakog Instagram oka.

Najslađe mi je kada mi mala sestra uleti s upitom: "Zašto se ti ne šminkaš kao svi na Instagramu? Daj napravi neš' s narančastom". Upravo mi je ona i kupila prvo takvo sjenilo... Narančasta na očima neupitan je Instagram trend posljednjih godinu i pol dana. Krenulo je s tonovima karamele koji su se zatim prebacili na ciglaste i krajnje zagasito narančaste, dok je danas iznimno popularno sve u nijansi breskve, pa se tim povodom izdaju palete, ali i cijele kolekcije; Nikad nije bilo jednostavnije imati "all peachy" look.

via GIPHY

 

Iako tonovi breskve ruše rekorde na društvenim mrežama, u svijetu mode fokus je zadržan na pravoj, osunčanoj narančastoj. Jedan od najvećih beauty trendova sezone je nošenje jarkih boja, posebice na očima. Ono što karakterizira ovaj trend je neopterećenost, umjetnički potezi, spontanost i prije svega, ne ispričavanje za ništa. Boje plaše, ali kao i sve ostalo, mogu se ukrotiti, čak i van poigravanja kakvog nam pružaju Instagram tutorijali.

Sviđaju li ti se glam lookovi s narančastom u pregibu, svakako ih radi, ali želiš li isprobati nešto novo, daj narančastoj dašak svježine; Postavi narančastu na oči, obraze i usne za odvažan full-look, napravi narančasti smokey eye koji ćeš rastegnuti preko cijeloga kapka, ili je postavi samo i isključivo na kapak, onako malo geometrijski. Krajnje, narančasta može živjeti i u detaljima – kao jarki tuš ili linija ispod donjih trepavica, ali i pridonijeti vrlo čistom i apstraktnom looku (vrlo trendi!) tako da je samo kao slikarskim kistom naneseš na oči. 

 | Autor:

Jasno je kako prosječna žena neće staviti laganu podlogu, nadograđenu s balzamom za sjaj i ravnom narančastom crtom ispod obrve, i to je sasvim okej jer ovakvi lookovi imaju životni vijek od tek nekoliko sati pa su samim time i vrlo nepraktični. Međutim, može preuzeti ideje, inspiracije i smjernice i prilagoditi ih sebi. 

Upravo zato, za tebe sam osmislila krvavo narančasti look s malo brončanog sjaja; i dalje je odvažan, ali uz sjajne nude usne i trepavice, vrlo je lako ukrotiv. Nadam se da ti se sviđa!

Photo: None

Komentari 0